Advert
Advert

Şanlı kurtuluşun 98. Yıl dönümü kutlu olsun

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Eyyübiye İlçe Başkanı İbrahim Bulşan, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladı

Şanlı kurtuluşun 98. Yıl dönümü kutlu olsun
Şanlı kurtuluşun 98. Yıl dönümü kutlu olsun Admin
Advert

Aziz Budak – Urfa Çağdaş / MİDDER Eyyübiye Başkanı İbrahim Bulşan, Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Birinci dünya savaşı sonunda yorgun düşen Osmanlı İmparatorluğu bakiyesi Türkiye topraklarını kendilerince pay etmeye kalkan batılı devletler, yurdumuzu parça parça bölerek kendi aralarında yaptıkları anlaşmalarla işgale başlamıştı. Urfa da önce İngilizler’e, ardından Fransızlara pay edilen şehirler arasında bulunuyordu.

Yaşanan bu işgal karşısında Kur’an-ı Kerim üzerine yemin içen Urfalıların, 1919’da ateşlenen Kuvayı Milliye ruhunun eşsiz bir örneğini sergilemesi, 11 Nisan 1920’de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zaferi beraberinde getirmişti.

Urfalıların, birlik ve beraberlikle elde ettiği 11 Nisan 1920’deki kurtuluş zaferi, ulusal kurtuluş zaferimizin bir adımı olarak tarihteki yerini alırken, bu şanlı zaferin işareti olarak 1984 yılında “Şanlı” ünvanıyla Şanlıurfa ismine layık görülmüş, 2016 yılında aldığı İstiklal Madalyası ile de şanını taçlandırmıştır.

Bu şanlı zaferi elde etmek uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, birlik ve beraberliğimizin ebediyen bozulmaması temennisiyle, tüm Şanlıurfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

urfa çağdaş şanlıurfa eyyübiye MİDDER ilçe başkanı ibrahim bulşan 11 nisan kurtuluş günü şanlı zafer kurtuluş bayramı istiklal madalyası
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı