Advert
Advert

Uzman Doktor Kırtay’dan bahar uyarısı

Şanlıurfa Özel Lotus Hastanesi iç hastalıkları uzman doktor Zeki Kırtay, Bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjik hastalıklarla ilgili vatandaşları uyardı. Kırtay, vatandaşların giyimine önem göstermesi ve bol bol meyve tüketmelerini tavsiye etti.

Uzman Doktor Kırtay’dan bahar uyarısı
Uzman Doktor Kırtay’dan bahar uyarısı Admin
Advert

Fatma Keber – Urfa Çağdaş / Özellikle bu dönemde tüketilen sebze ve meyveler bol su ile yıkanması ve içinde bulunduğumuz ay yaşanan hastalıkların nedenlerinde bir tanesi de hava değişimi havası olduğunu belirten Uzm. Dr. Zeki Kırtay, bahar mevsimi nedeniyle vatandaşları uyardı.

Bahar mevsiminde vatandaşların alerjik hastalıklara daha çok yakalandığını ifade eden Doktor Zeki Kırtay şu uyarılarda bulundu: “Mevsim geçişlerinde insanlar üzerinde bir takım sağlık problemleri yaratılabilir. Bunların başında bulaşıcı hastalıklar dediğimiz damlacık hastalıklarıyla bulaşan gribal enfeksiyonu, nezle veya alerjik bir takım hastalıklar görülebilir. Gribal enfeksiyon veya nezle gibi hastalıklarda hava sıcak gibi görünür ama insanlar daha rahat giyinerek vücut dirençlerini düşürürler, kapalı veya toplu ortamlarda bu tür bulaşıcı hastalıklar daha sık görülüyor. Onun için mevsim geçişlerinde insanların daha iyi giyinip, kendilerine daha iyi bakmaları gerekiyor. Bu konuda beslenme de çok önemli. İnsanlar 3 övün düzenli bir şekilde beslenerek, meyve tüketerek vücut direncini arttırarak bu tarz hastalıklardan korunabilirler. Yine alerjik hastalıklar özellikle bahar mevsimine girerken poleni sık görülmesi, buna bağlı olarak hastalarda burun, akıntısı hapşırma, gözlerde yaşarma özellikle geceleri artan öksürük, kırgınlık, halsizlik gibi halk arasında söylenen bahar yorgunluğu gibi hallerde insanlarımızın özellikle dahiliye polikliniği veya göğüs hastalıkları polikliniklerine başvurarak hekimlerden bilgi alabilirler. Alerjik hastalıklarda kişi neye karşı ise, önlem olarak ondan uzaklaşması lazım. Grip olan, hapşıran bir hasta eğer bir haftadan fazla sürerse bir doktora görünmeleri gerekiyor.”

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş bahar hastalıkları bahar alerjisi doktor zeki kırtay özel lotus hastanesi hastalıklara karşı koruma vatandaş uyarı bahar uyarısı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı