Advert
Advert

Şanlıurfa’da çocuk istismarına değinildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Benay İpek parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye’de ve ilimizdeki çocuk istismarına tepki gösterdiklerini belirtti.

Şanlıurfa’da çocuk istismarına değinildi
Şanlıurfa’da çocuk istismarına değinildi Admin
Advert

CHP İl binasında gerçekleşen basın toplantısına, İl Kadın Kolları Başkanı Günay İpek, CHP Haliliye Kadın Kolları Başkanı Burçak Önen, İl Kadın Kolları yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili kadın katıldı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Günay İpek basın toplantısında yaptığı açıklama da çocuk istismarı ile ilgili şu ifadelere yer verdi. ”Bugün Şanlıurfa’daki ve Türkiye’deki çocuk istismarlarına değinmek istiyorum. Çocuklar insanların zorluklarla doğurup büyüttüğü çocuklar. Bir sağlık çalışanı olarak bunları net görmekteyim. Doğum oranının en fazla olduğu il istatistiklere göre Antalya ve Şanlıurfa’dır.

“İstismar Ve Tecavüz En Önemli Psikolojik Sorundur”

Çocuk istismarı Türkiye’nin çocukla ilgili en ciddi problemdir. Sağlık, eğitim, beslenme en önemli problem iken istismar ve tecavüz en önemli psikolojik sorunlarındandır.

“Kan Davası Dursun Diye Çocuklar Berdel Veriliyor”

İlimizin en büyük sorunu çocuk gelinler ve çocuk yaşta anne olan çocuklardır. Kan yerine verilen çocuklarken davaları dursun diye berdel olarak verilmektedir.

Bunun yanında küçük yaşta kuma verilmek. Ekonomik yönden iyi olan yaşlı birinin kendine genç ve doğurgan eş olarak ilk veya 2.,3. Karısının ardından dini nikahlı olarak karşı tarafa maddi olarak ihya edip eş olarak alması.

Çocuk İstismarına Dur Demek İçin Çocuklarımız Eğitilmeli

Çocuk istismarlarına dur demek için okullarda ders olarak çocukların bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu tür olaylara susmaması gerektiğini anlatmamız gerekir.

Türkiye’de çocuk istismarlarına tecavüzlerine dur diyoruz. Susmayacağız ve susturulmayacağız güzel çocuklarımız ve güzel yarınlarımız için.”

urfa çağdaş şanlıurfa Şanlıurfa CHP kadın kolları Benay İpek çocuk istismarı basın toplantısı tepki berdel tecavüz
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı