Advert
Advert

‘2018 Urfa İçin Sağlık Yılı Olacak’

Geçtiğimiz ay göreve getirilen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Himmet Durgut’u makamında ziyaret eden Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği, yeni görevinde başarılar dileyerek Urfa’nın sağlık sorunlarını il müdürüne iletti.

‘2018 Urfa İçin Sağlık Yılı Olacak’
‘2018 Urfa İçin Sağlık Yılı Olacak’ Admin
Advert

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Şanlıurfa’ya yeni atanan İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Hikmet Durgut’u makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarete Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Urfa Değişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kakız, Urfa Çağdaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Budak, Misafir Programı Mehmet Demir, Güneydoğu TV’den Kenan Bayuk, Güneydoğu TV’den Ömer Faruk Subaşı, Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, Edessa TV Kameramanı Yakup Bozkuş, Yeni Urfa gazetesinden Mehmet Er, Sabah Gazetesinden Mustafa Bayar, Urfa Değişim Gazetesi Muhabiri Ayhan Kesici ve Urfanatik Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Kaması katıldı.

Yapılan ziyarette sağlık ve basının daha verimli çalışabilmesi adına sürekli birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyleyen ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, bundan dolayı 112 servisi ile vakalar konusunda her daim istişare içinde olup, bundan dolayı vatandaşlarında en sağlıklı bilgiye en sağlıklı haberle ulaşmasını istediklerini söyledi. Bu konularda basının işinin daha rahat olabilmesi için ve sağlıklı bilgiye ulaşması adına yapılacak olan 112 kodla aniden gereken yerde hemen 112 ambulans merkezi ile irtibata geçip olayla ilgili gerçek bilgilere ulaşabilmek adına gereken çalışmaların yapılmasını istedi.

Bu tür projelerin iyi olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Himmet Durgut kendilerinin de sürekli basınla iç içe olmak istediklerini ve bundan dolayı yaşanan olayların daha sağlıklı bilgiler çerçevesinde basına aktarılacağını söyledi.

Şanlıurfa’daki sağlık sorunlarına ve çalışmalarına da değinen İl Sağlık Müdürü Hikmet Durgut, Şanlıurfa’da yılda ortalama 9 milyon insana sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. özellikle

FETÖ’nün sağlık alanında en fazla verdiği iller arasında Şanlıurfa’nın da bulunduğunu söyleyen Op.Dr.Hikmet Durgut, bu alanda ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek için

ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bakanlığın talimatı ile 2018 yılını Şanlıurfa için sağlık yılı olarak ilan ettiklerini söyleyen Durgut, bu konuda Şanlıurfa için olmazsa olmaz olan

ANATEM’in iki yıl içinde faaliyete geçeceğini iki yıl gibi bir süre içinde ise geçici olarak Suruç’ta boş olan bir hastanede vereceklerinin söyledi.

‘Yılda üç defa başvuruyorlar’

“Şanlıurfa ilinde yıllık yaklaşık dokuz milyon hastaya her yıl sağlık hizmeti veriyoruz.” diyen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Himmet Durgut’u, “Bu şu demek olur. Her vatandaşa

nerdeyse bizim hastanelerde yılda üç defa başvuruyor. Tabi biz istiyoruz ki bu sekiz milyon hastamızın en iyi koşularda, en iyi fiziki koşularda ve en iyi sağlıklı koşularda hizmet vermek istiyoruz. Bunun derdinde ve çalışmasındayız. On binlerce diyebiliriz sağlık personellerimiz ve biz Urfa’ya daha iyi nasıl sağlık hizmetleri verebiliriz derdindeyiz.” dedi.

‘Şanlıurfa sağlıkta FETÖ’den en fazla mağduriyeti yaşayan iller arasında’

“Şu var ki tüm Türkiye de sağlık personel açığı varsa bu Urfa’da biraz daha fazla hissediliyor.”

Diyen Himmet Durgut, “Özellikle 15 Temmuz sürecinden önce FETÖ’nın bu Fetullah Gülen terör örgütü sağlıkta en çok vurduğu illerden birisi Şanlıurfa’dır. Bunların süreç yaşanmadan önce özelikli sağlık birimleri, tıbbi cihazılar daha sonra FETÖ’nın bize devreden ÖSM hastanesine planlanmış ama OSM’leri fakülte dâhil işte bu konuda geri bırakılmış. Tabi malum anlaşma süreci yaşandığı sonrada oradaki cihazların bir kısmı kaçırılmış gibi dolaysıyla sağlıkta FETÖ’nün en fazla etkilediği ilerden biride Şanlıurfa olmuştur. Hem Sayın bakanımız hem sağlık bakanımızla ortak yaptığımız toplantıda 2018 yılını biz sağlıkta Şanlıurfa için sağlıkta seferlik yılı olarak ilan ettik. Bu konuda Sayın valimizde bu konuda hakikaten çok büyük destekleri verdi. Sayın bakanımız Tarım bakanımız özellikle önceki hastaneleri, fakülte binası ve OSM’leri yakından takip ediyor projeleri.” Diye konuştu.

‘ANATEM için projelerimiz devam ediyor’

“Şuan Şanlıurfa’da gündemde olan mesela AMATEM konusuyla ilgili olarak projelerli devam ediyor.” Diyen Durgut, “Yaklaşık olarak iki yıl içinde bitecek olan bir proje ama biz istedik ki AMATEMSİZ devam etmeyelim. Suruç’ta taşkınlık bir hastanemizi oraya geçici olarak iki yılığına oraya AMATEM olarak planlayacağız inşallah kısa zamanda orayı AMATEM olarak açacağız. Fakülte ile ilgili olarak orayı tadilat ettikten sonra tadilatını yaptıktan sonra Kadın Doğum Çocuk olarak biz orayı hızlıca hizmete açacağız. Yine OSM hastanesi de Kadın Doğum Çocuk ve bunların acilleri de kısa zamanda faaliyete geçecektir. Onunla ilgili atamayı bekliyoruz. Bu konuda bizde takip ediyoruz Sayın tarım bakanımızda yakından takip ediyor.

Şöyle diyeyim Sağlık Bakanlığında Şanlıurfa ayrı olarak hakikaten değerlendiriliyor. Biz gittiğimiz zaman bütün kapılar bize açılıyor. Bu aşamada bizde buradaki sağlık sorunları ile

ilgili olarak bir öncelik sırası belirledik. Öncelik sırasında ilk AMATEM’i, OSM ve Fakülte binasında kadın doğum ve çocuk hizmeti vermesini belirledik. Bunlar inşallah faaliyete

geçtikten sonra diğer planlamaları başlatırız. Ancak alacağımız çok mesafe var bu konuda sağlıkla ilgili inşallah bütün Şanlıurfa olarak bir seferberlik görerek ve bu bir yılda biz hızlıca koşmamız lazım adeta yürüme değil koşmamız lazım ki bu sağlıktaki acılan makası kapatabilelim. İnşallah hep beraber basınımızın desteğiyle bunları inşallah kısa vadede hızlıca hayata geçiririz.” Şeklinde konuştu.

‘Hep beraber sorunların önüne geçeceğiz’

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, “İl Sağlık Müdürlüğümüze hayırlı olsun Şanlıurfa çalışan gazeteciler olarak hem Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk Turgut Bey’in özellikle oda sağ olsun bizi dinledi Şanlıurfa’da basın arasındaki ilişkiyi anladık sıkıntıları kendisine anladık sağ olsun kendileri de bizi güzel nazik bir şekilde dinledi ve bu sorunlarında önüne geçeceğini söyledi. bu konuda da Sağlık İl Müdürü Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler ve Şanlıurfa basını adına da bu güzel nazik hareketinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak son olarak şunları kaydetti; “Öyle bir şey gözüküyor ki müdürümle Şanlıurfa basınında çok güzel işler yapacağımız görülmektedir. Bu ziyareti kabul

ediği için sayın müdürüme özelikle teşekkür ediyoruz bizde her konuda yanında olduğunu bilmesini isterim çünkü hepimizin amacı ülkemiz Şanlıurfa’mız amacımız aynı olduğu sürece de birbirimize desteğimiz olmamasında şüphedir.” Diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa il sağlık müdürlüğü çalışan gazeteciler derneği sağlık sorunları sağlık hizmeti ziyaret
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı