Advert
Advert

“Kestane kebap yemesi sevap”

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkan kestane özellikle akşam saatlerinde vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Urfalı kestane satıcısı İbrahim Halil Derham, “Kestane kebap yemesi sevap” diye konuştu.

 “Kestane kebap yemesi sevap”
 “Kestane kebap yemesi sevap” Admin
Advert

Fatma Keber - Urfa Çağdaş / Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarı’nda kestane satıcılığı yapan İbrahim Halil Dehram, “Kestane satıcılığını 35 yıldır yapıyorum, kestaneye özellikle akşam saatlerinde yoğun ilgi var. Bu işi severek yapıyorum.” Dedi.

Özellikle akşam saatlerinde kestane satarak geçimini sağlayan İbrahim Halil Derham, kış boyu kestane satıp, yaz aylarında ise tezgâhında sebze meyve satarak geçimini yaptığını söyledi.

Kestanenin herkesin tercih ettiği bir lezzet olduğunu belirten Dehram, “Kışın bu işi yaparak başkasına muhtaç olmadan kendimizi kendi yağımızda kavurmuş oluyoruz aslında. Yani kestane kavrulurken bizim evimizdeki ocağımız da tütüyor bu sayede paramızı kazanıyoruz çok şükür. Bizim işimiz havaya bağlı hava güzelse ve sokaklar doluysa işimiz güzel oluyor. Herkesin tercih ettiği bir lezzet kestane. Kestanenin pişmiş halinde kilosunu 35 liradan, çiğ halini ise 25 liradan satıyoruz. Bazıları çiğ alıp evde pişiriyor. Evlerinde doğalgaz olan ise pişmiş olarak alıp eve götürüyorlar.” Diye konuştu.

Urfa Çağdaş şanlıurfa kestane satıcı vatandaş
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı