Advert
Advert

Kentin en işlek caddesinde açıklama yaptılar

Eğitim Bir Sen üyeleri, Şanlıurfa Valiliği’nin açıklamış olduğu 30 Gün süre ile yasaklanan etkinliği takmayarak, Atatürk Bulvarı’nda basın açıklaması yaptılar.

Kentin en işlek caddesinde açıklama yaptılar
Kentin en işlek caddesinde açıklama yaptılar Admin
Advert

Aziz Budak – Fatma Keber / Şanlıurfa Eğitim Bir Sen üyeleri, Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklanan basın açıklamasını, Valiliğin kararını takmayıp açıklamayı yaptılar. Açıklama öncesi İl Emniyet Yetkilileri bu açıklamanın kanunen yasak olduğunu Eğitim Bir Sen üyelerine anons yaparak duyurdular. Emniyetin uyarılarına aldırış etmeyen Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve üyeler basın açıklaması yaptı. Sloganların atılmasının ardından sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Kanuna aykırı basın açıklamasını yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, şunları söyledi:

Yıllardır olduğu gibi, bu yılda eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmıştır. En son olarak İzmir’in Ödemiş İlçesi Kaymakçı çok programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, bir çok mağduriyete neden olmaktadır. Hayatlarını, daha iyi okumasına vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmezse öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır. Bu durumda herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesi gerekmektedir.

Valilik Kararı:

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada,"Mahalli idare organlarının, kamu kurumlarının, kamuya yararlı dernekler ve üniversitenin yapacağı etkinlikler dışında kalan yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler, 30 (otuz) gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır.

Urfa Çağdaş şanlıurfa haberler valikik karar yasak açıklama etkinlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı