Advert
Advert

Belediye hizmet binaları biran önce yapılmalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, belediye hizmet binaları yetersiz olan belediyelerin, hizmet binalarını biran önce yapılmasını istedi.

Belediye hizmet binaları biran önce yapılmalı
Belediye hizmet binaları biran önce yapılmalı Admin
Advert

Şahin, “30 Mart 2014 tarihinden yerel seçimlerin ardından 3 yıl 8 ay geçti. Aradan geçen bunca zaman zarfında bina ihtiyacı olan il ve ilçe belediyeleri hizmet binalarını tamamlamış değiller” dedi.

Belediyelerin bu yönde çalışmalarının olduğunu, ancak çalışmaların bugüne kadar uzaması ve halen temellerinin atılmayışının sıkıntılara yol açtığına değinen Şahin, 2 milyona yaklaşan kendi nüfusu ve 500 binin üzerinde Suriyeliye ev sahipliği yapan Şanlıurfa ‘da İl ve ilçe belediyelerinin ek hizmet binalarının ayrı yerlerde olmasından dolayı kopuklukların yaşandığını, vatandaşlara hem zaman kaybı hem de maliyetoluşturduğunu dile getirdi.

Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına, bütün birimlerin bir arada olacağı teknik ve idari birimlerin tek çatı altında birleştirileceği ve engelli vatandaşların engelsiz şekilde işlemlerinin yapabileceği belediye hizmet binalarına ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Belediyelere ait hizmet binalarına ihtiyacımız her ne kadar acil ise bu binaların yapımında dikkat edilecek konularda bir o kadar önemli. Kentleşme ve yapılaşma dur durak bilmeden devam ediyor.

Buna paralel, yapılaşma doğal çevrenin sınırlarını zorlarken, nitelikli ve sürdürülebilir yapılar inşa etmeye çalışmak gerekli. Doğa dostu binalara, İstanbul Küçükçekmece belediyesinin hizmet binası örnek olarak gösteriliyor, ihtiyacımız olan hizmet binalarının bu projelerdeki gibi başarı getirecek binalardan olması. Belediye başkanlarımızdan, hizmet binalarının biran önce temellerini atmalarını 2019 yerel seçimlerinden öncede tamamlanmasını bekliyoruz. Bu projeler Belediye başkanlarının 2014-2019 dönemine ait kalıcı eserleri olacaktır.”

Urfa Çağdaş şanlıurfa askon orhan şahin belediye hizmet bina yerel seçim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı