Advert
Advert

Kavşak projesi için yıkım çalışması devam ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak bedelleri ödenen Karakoyunlu ve Hızmalı Mahallesindeki 85 yapıdan tahliye işlemleri tamamlananların yıkım çalışması devam ediyor. Karakoyunlu Köprülü Kavşak projesinin hayata geçmesiyle birlikte 5 mahalleyi kapsayan trafik akışında rahatlama sağlanacak.

Kavşak projesi için yıkım çalışması devam ediyor
Kavşak projesi için yıkım çalışması devam ediyor Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak işlemleri tamamlanan Karakoyunlu ve Hızmalı Mahallesindeki 85 yapının yıkım çalışması devam ediyor. Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin, Direkli ve Devteşti Mahallesinin trafik akışını rahatlatacak proje kapsamında Piazza civarında İpekyolu üzerinde "Karakoyunlu Köprülü Kavşağı" yapılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi . Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Ürün, Karakoyunlu Köprülü Kavşağın faaliyete geçmesiyle 5 mahallenin trafik akışının rahatlayacağını söyledi

5 MAHALLENİN TRAFİK AKIŞINI RAHATLATACAK

Şanlıurfa'da trafik akışını rahatlatmak amacıyla Karakoyun ve Hızmalı Mahallesindeki 85 yapının yıkım çalışmasının devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarında özellikle uzlaşmayı esas almaktadır. Uzlaşma sağlanmadığı takdirde konu yargıya intikal etmektedir. Ayrıca yıkım bölgelerindeki eğim ve  yapıların niteliklerinden dolayı tüm emniyet tedbirlerine rağmen istenmeyen durumlarla da karşılanabilinmektedir. Kamulaştırma çalışması tamamlanan alanların yıkımı esnasında imara uygun olmayan ve bitişik nizam olarak yapılan yapılarda kısmen zarar verilebilmektedir. Ancak Belediyemize ait teknik ekiplerimizce bu zararların bedeli belediyemizce giderilmektedir.

Gaziantep-Mardin yolu üzerinde yer alan tarihi İpek yolu üzerinde Trafik ve ulaşım sorununu çözmek için planlanan Karakoyunlu Köprülü Kavşağı için kamulaştırma ve yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Karakoyunlu köprülü kavşağımız 5 mahallemize hizmet verecektir. Proje kapsamındaki alanda 85 yapı yer almaktadır Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı olarak saha içerisinde kalan mülkiyet sorunlarının 61 adetini çözdük ve bunların yıkım işlemleri tamamlandı. Geri kalan 25 yapı ile ilgili işlemlerimiz devam etmektedir. köprülü kavşağımız tamamlandığında İpek Yolu üzerinde kesintisiz bir trafik akışını sağlayacağız. İleride buradan Kuzey-Batı çevre yolu ile yani Karaköprü ile Evren Sanayiye giden yolla bir bağlantı sağlanarak kent içerisindeki ulaşımı büyük bir ölçüde rahatlatacaktır. Kamulaştırma mülkiyet ve ihale işlemlerini tamamladığımız "Narlı Dere Köprülü Kavşak" inşaat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şanlıurfa'mızın Kuzey ve Güney istikametindeki aks üzerinde yer alacak Köprülü kavşaklarla ilgili çalışmalarımızda hızla devam etmektedir.

Oldukça maliyetli olan bu projelerimiz Bütçe ve Kaynak imkanları dahilinde bir bir hayata geçecektir. Köprülü kavşak projelerimiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Urfa Çağdaş şanlıurfa trafik rahatlama proje yıkım kamulaştırma emlak istimlak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı