Advert
Advert

Şanlıurfa kent konseyi seçimi yapıldı

Tarihi Kentler Üyesi olan Şanlıurfa'da Kent Konsey seçimi yoğun katılımla gerçekleşti. Şair Nabi Kültür Merkezinde bugün gerçekleştirilen seçimde konuşan Başkan Çiftçi: "Gençlerimize teslime edeceğimiz bu kenti güzelce birlikte yönetmeyi hedefliyoruz" dedi.

Şanlıurfa kent konseyi seçimi yapıldı
Şanlıurfa kent konseyi seçimi yapıldı Admin
Advert

Şanlıurfa Kent Konseyi seçiminde oy kullanacak delegelerin hazır bulunmasıyla başlanan seçimin hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Kent Konseyleri ilin vizyonunu belirlemek, siyaset ve sivil kanadını birleştirerek birlikte yönetme anlayışıdır. Amacımız gençlerimize teslime edeceğimiz bu kenti güzelce birlikte yönetmektir. Bu şehrinin sahibi 1 Milyon 940 bin Şanlıurfalıdır. Seçilecek bu kurullarla şehrimizin tarihi dokusuna, kadınına, çocuğuna, gençliğine, engellisine katkı sunmaktır. Hepimiz şehrimizi seviyoruz, bu sebeple fikirlerimizi hayata geçirerek kentimize hizmet ediyoruz" diyerek alınan kararların kente ve insanlara hayırlı olmasını diledi.

Kent Konseylerin kentin gelişimi için önemli olduğunun altını çizen Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz; "İlimizde kent bilincinin gelişmesi, dezavantajlı kesimlere sahip çıkılması, sorunların çözümüne gayret gösterilmesi açısından önemli buluyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Erkan Sözen oylama ile seçildi. Başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri için ikinci seçim yapıldı. Seçimde Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Asuman Cevahir Yazmacı, Doç. Dr. Ali Rıza Öztürk, Murat Tepe, Şefik Bakay, Av. Ahmet Tüysüz, İbrahim Coşkun, Ali Acar, Osman Gerem, Faruk Akbaş, Ömer Ağ, İbrahim Halil Haktankaçmaz, Sadık Sade, Mehmet Güzel, ;İbrahim Toru, Vildan Polat, Gürkan Billurcu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Sabri Kürtkçüoğlu ve Talat Akay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri olarak seçildiler. 

Urfa Çağdaş şanlıurfa kent konseyi kent hizmet seçim erkan sözen
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı