Advert
Advert

Alpay, "Fakir ailelere yardımlarımız sürecek"

Şanlıurfa’da 2014 yılında kurulan Sorkanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dernek Başkanı Müslüm Alpay, Dernek olarak 3 yıldır büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Alpay, Kurban bayramında fakir ailelere gıda ve et yardımı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Alpay,
Alpay, Admin
Advert

Fakir ailelerimize yardımlarımız sürecek

Ramazan bayramında onlarca aileye yardım yaptıklarını belirten Başkan Alpay, fakir ailelere yapılan yardımların devam edeceğini, bu yardım sayısının Kurban Bayramı'nda da fakir ailelere Gıda ve et yardımında bulunacaklarını her geçen gün bu sayının artacağını ifade etti.

Bahçelievler'de bulunan Sorkanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşundan beri faaliyetlerine ara vermeden devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Sorkanlılar Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Alpan, "Derneğimiz hayata geçtiğinden itibaren dostlarımıza, akrabalarımıza sosyal hizmetler vermektedir. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada buluşma toplantıları yapmaktadırlar, En önemlisi ise kentimizde yaşanan sıkıntıları yetkili mercilere bildirmekteyiz.

Amacımız Bütün Şanlıurfa'ya hizmettir

Hizmetlerinin sadece dost ve akrabalarla sınırlı kalmayacağını ifade eden Başkan Müslüm Alpay şunları söyledi.

"Bundan sonra şehirdeki yaşananlar, sıkıntılar ve sorunlarla ilgili eleştiriler ve çözüm önerileri yapacak derneğimiz. Sadece bir aile derneği değil her anlamda Şanlıurfa’ya hizmet sunacağız. İnşallah Urfa'ya ve aileye hizmet etme noktasında gerekli katkıları önümüzdeki günlerde insanlarımız görecek, kentimizde bir çok yetenekli insanımız var, bu yetenekli insanlarımıza sahip çıkalım. Üniversite mezunu işsizlerimiz var, eş dost ilişkisini bırakıp bu yetenekli insanlarımızı kurum ve kuruluşların değerlendirmelerini istiyoruz. Dernek olarak en büyük sıkıntımız Valilik olsun, Belediye olsun STK’larla yapılan toplantılara çağrılmamamızdır. STK Toplantılarına kalıplaşmış 10-15 dernek çağrılmakta Urfa için kararlar alınmaktadır. Bizde kendi görüş ve düşüncelerimizi bu toplantılara katılarak anlatmak isteriz. Bu bizim en doğal hakkımız.

Alpay'dan 30 Ağustos Zafer bayramı mesajı

Sorkanlılar Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Alpay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, tarih boyunca destanlar yazan bu milletin, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya defalarca kanıtladığını ifade etti.

Milli Mücadele döneminde sadece düşmanla değil, aynı zamanda yoklukla da savaşıldığını vurgulayan Alpan, “Aziz milletimiz bir asır önce kendisini parçalamak, yok etmek, tarihten silmek isteyen düşmanlarına, imanıyla ve azmiyle gerekli cevabı destan yazarak vermiştir. 15 Temmuz’da da aynı ruh ve cesaretle tanka, tüfeğe, uçağa karşı yine ecdadına yakışır bir şekilde mücadele etmiş, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı yine gelip gelmesini bilmiştir. Türk milletini bu derece güçlü kılan en önemli özelliği, bayrağına ve vatanına olan bağlılığı, bağımsızlığına olan tutkusudur” dedi.

Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve artık hiçbir gücün bu kararlılık karşısında duramayacak. İlerleyişimizi durdurmaya, yavaşlatmaya çalışanlar olacak ama buna asla izin vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve fedakar gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

(Aziz Budak)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Sorkanlılar yardımlaşma derneği kurban bayramı yardım gıda fakir aileler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı