Advert
Advert

“Kapanan özel hastaneler açılsın”

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çağrıda bulunarak, Şanlıurfa’da kapanan özel hastanelerin tekrardan açılması noktasında gerekli çalışmaları yapmasını istedi.

“Kapanan özel hastaneler açılsın”
“Kapanan özel hastaneler açılsın” Admin
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Bakan olmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, Fakıbaba’nın Şanlıurfa’ya büyük hizmetler yapacaklarına inandığını söyledi. Şanlıurfa’da yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çeken Yazar, Bakan Fakıbaba’nın tecrübeli bir doktor olduğunu anımsatarak, “Sayın Bakanımız, bu nedenle Şanlıurfa’da sağlık sorunlarını bizden iyi biliyordur, tecrübeli bir doktor olması münasebetiyle Şanlıurfa’da yaşanan sağlık sorunlarına duyarlı olacağına inanıyoruz. Şanlıurfa’da özel hastaneler hem sağlık konusunda hem de istihdam konusunda birçok insana faydalı oluyor ama son yıllarda memleketimizde özel hastaneler kapatıldı. Hastaneler tabelaları ile yargılanıyorlar, eğer bir ceza kesilecekse hastane yönetimine veya doktorlara kesilsin, hastanelerin kapatılması doğru bir yöntem değildir. Hem orada çalışan insanlar hem de Urfa halkı cezalandırılıyor” dedi.

Kapanan özel hastanelerin biran önce açılarak, hem Şanlıurfa sağlığına hem de işsizliğe bir nebze de olsa neşter vurmasını beklediklerini vurgulayan Yazar, “Şanlıurfa halkının sağlık konusunda gerçekten bu kapanan hastanelere ihtiyacı var. Bu nedenle biran önce bu hastanelerin açılması noktasında Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu konuya el atmasını bekliyoruz” diye ifade etti.

“Kanser ve kalp hastaları yollarda ölüyor”

2 Milyon nüfuslu Şanlıurfa’da başta akciğer, lenf bezi olmak üzere çeşitli kanser türlerinde tanı ve metastaz aşamasında kullanılan PET-BT ile yüzde 95 oranında başarı elde edildiğini belirterek, bu cihazın Şanlıurfa’da olmayışını büyük üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.  21. Yüzyılda Şanlıurfa’da PET-BT cihazının olmamasının Şanlıurfalılar adına üzücü bir durum olduğunu kaydeden Yazar, “Urfalı hastalar, bu cihazın olmamasından dolayı büyük çileler çekiyor ve sürekli Gaziantep, Adana ve Ankara’ya sevk ediliyor. Kanser ve kalp hastalarının birçoğu yollarda ölüyor. Adeta 1990’lı yılları bize anımsatıyor.  İnşallah bu cihaz da Şanlıurfa’ya getirilir ve kanser hastalarının da bu büyük sorunu ortadan kalkmış olur. Bu konuların çözümü için bir kez daha Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’dan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Urfa çağdaş Şanlıurfa CHP İlçe başkanı Murat yazar özel hastaneler sağlık sorunları
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı