Advert
Advert

ASPİM, 15 Temmuz Şehitleri onuruna yemek verdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Dolayısıyla Şehit Yakını ve Gaziler Onuruna yemek verdi.

ASPİM, 15 Temmuz Şehitleri onuruna yemek verdi
ASPİM, 15 Temmuz Şehitleri onuruna yemek verdi Admin
Advert

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM)  tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Düzenlenen yemek programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, ASP il Müdürü Hasan Bilici, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vali yardımcıları, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi yaptı.

Tarihte benzeri görülmemiş bu hain saldırıyı, milletimiz üstün cesareti ve kahramanlığı ile bir diriliş destanı haline getirmiş, milli birlik ve beraberlik günü olarak anmamıza imkân tanıdığını belirten Çiftçi,  “ 15 Temmuz, Türkiye’ye diz çöktürmek için yapılmış bir işgal hareketidir. Ve bu aziz millet, hiçbir güce boyun eğemeyeceğini, hiçbir baskıya razı olmadığını, hiçbir sultayı kabul etmeyeceğini en güçlü biçimde ortaya koymuştur. Vatan uğrunda canını feda eden 250 şehidimiz ve yaralanan 2193 gazimiz bu güçlü iradenin en büyük delilidir. 

Ülkemizi parçalamaya dönük bu çirkin saldırı, milletimizin onurlu duruşuyla bir milli direniş destanı haline gelmiştir. Meydanlara çıkan milyonlarca vatan evladı, tarihin akışını değiştiren bir karara imza atmıştır. O karar, bu topraklarda milli iradenin ebediyet kazanmasıdır.

Bin yıllık medeniyet birikimi üzerinde yükselen Türkiye’nin yolundan asla vazgeçmeyeceği 15 Temmuz’da kesinlik kazanmıştır. İhanet çetesinin yerli ve yabancı uzantılarının bütün beklentileri boşa çıkmıştır. Bu millet bekasına yönelen saldırılar karşısında tek yumruk olarak, bütün dünyaya halk iradesinin gücünü ve önemini göstermiştir.

15 Temmuz bizim için, yeniden diriliş günüdür. Milli iradenin gücünü ve önemini hatırlatan bir gündür. Şehitlerimizin bütün vakarıyla aramızda olduğunu gösteren bir gündür. Gazilerimizin kahramanlığını zihinlerde canlı tutan bir gündür. Bu milletin bütün kirli tezgâhlara rağmen bir ve bütün olduğunu gösteren bir gündür. Bugün milletimizin şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini asla unutmadığını gösteren bir gündür.  

Bildiğiniz gibi Bakanlık olarak şehit aileleri ve gazilerimizle her fırsatta bir araya geliyoruz. Şehit aileleri ve gazilerle bir arada durmak, onların taleplerini yerine getirmek bizim için onurdur. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktan onur duyuyoruz. Onların bize emanet ettiği ailelerine hizmet etmekten gurur duyuyoruz.

Sözlerimi burada son verirken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını diliyorum. Bu vesileyle, tarih boyunca vatan savunmasında canını esirgemeyen kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; Gazilerimize de hayırlı bir ömür diliyorum. Bu programa katılımlarınızdan dolayı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına sizlere teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, “ Bundan bir yıl önce bu milletin istikbaline yönelen içerdeki hainlerin, işbirlikçilerin milletin iradesine ipotek koymaya kalkışmıştı. Başta Cenab-ı Allah’ın takdiri, Cumhurbaşkanımız ve milletimizin o asil duruşuyla bu kalkışma kışkırtılmıştı. 11-16 Temmuz tarihleri arasında hem şehitlerimizin ruhuna hem de bu günün anlamına uygun bir şekilde, Şanlıurfalı kardeşlerimizle bugünleri idrak ediyoruz. Her şeyden önemlisi, bugünlerimizi borçlu olduğumuz 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bir yıl önce 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış bir hain terör örgütü tarafından bir darbe girişiminde bulunuldu. Bu asil milletimizin onurlu, kararlı ve cesaretiyle hain terör örgütü amacına ulaşamadı ve yenildi. Bizi Çanakkale’de dize getiremeyenler, Kurtuluş Savaşında bize karşı saldırıya geçenler, o zaman yenilgiye uğrayanlar, o hesabı orada göremeyenler bazı hainleri kullanarak ve yetiştirerek o günün intikamını almak için darbe girişimde bulundular. Başaracaklarını zannettiler. Bu milletin uçağıyla, tankıyla, silahıyla bu millete çevirerek bunu başaracaklarını zannettiler. Ancak halkımız 15 Temmuz’da aynı ruhla tankın ve mermilerin üzerine cesaretle, yürekle gittiler 250 şehidimiz ve 2 bin 193 kahraman gazimiz oldu. Bu millet imanlı bir millet. İmanlı ve yürekli bir milletin karşısına tankla, uçakla ve en model silahlarla da gelsen başarılı olma şansları yok ki, başarılı olmadılar. Bundan sonra da hiçbir güç, yapı böyle bir şeye bu millet için cesaret edemez” dedi. 

Urfa Çağdaş Urfa aspim 15 temmuz demokrasi gazi şehit kalkışma asil duruş
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı