Advert
Advert

Vali Tuna Gazi Lisesi’nde

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, beraberinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile Gazi Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti, okul idarecileriyle görüştü.

Vali Tuna Gazi Lisesi’nde
Vali Tuna Gazi Lisesi’nde Admin
Advert

Öğrencilerle bir süre okul bahçesinde sohbet eden Vali Tuna, daha sonra 12. Sınıf Fizik dersine katıldı. Fizik Öğretmeni Erdal Handemir ve öğrencilerle sohbet eden Vali Tuna’ya, okul öğrencilerinden Ayşenur Seyarcı tarafından 15 Temmuz Şehitlerinden Ömer Halisdemir’in halıya işlenmiş tablosu hediye edildi.

Gazi Lisesi’nin geçmişinden gelen bir kurumsallaşmasının var olduğunu, bu kurumsallaşmayı öğrencilerine de yansıttığını kaydeden Vali Tuna: “Çocuklardaki ilgi ve terbiye gerçekten beni etkiledi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Amacımız, ülkemizin geleceği olan çocukları geleceğe hazırlamak, onların iyi yetişmesidir. Bu buluşmalardan da maksadımız odur. Çocukların bilgi almaları, bilgi sahibi olmaları önemli. Ama daha önemli olan, bir takım davranış kurallarını öğrenebilmeleri, kişiliklerini geliştirebilmeleri, topluma faydalı bireyler olabilmeleridir. Biz gençleri bu şekilde yetiştirebiliyorsak, esas görevimizi yapmış oluruz” dedi.

Okul çıkışında bahçede voleybol oynayan öğrencilere bir süre eşlik eden Vali Tuna, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan Urfalı gençlerimizle fırsat buldukça sohbet ediyoruz. Bugün de Gazi Lisemizdeydik. Öğrencileriyle, öğretmenleriyle mezunlarıyla konuştuk. Hem Urfa’nın, hem Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi gençler bu okullardan yetişecek. Çocuklar, değişik meslek hedeflerini belirlemişler. Birbirlerini seviyorlar, büyüklerini sayıyorlar. Kendi değerlerimizle özdeşleşmiş şekilde, dostunu düşmanını iyi tanıyan, ülkenin gerçeklerini bilen, okuyan ve kendini geliştiren bir gençlik var arkamızda. O yüzden gönlümüz rahat. Bu gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek, önlerini açmak için de biz de gece gündüz hizmet etmeye hazırız. Bu vesile ile çocuklarımıza sınavlarında başarılar diliyor, ailelerine de selam ve saygılarımı iletiyorum.” 

urfa çağdaş şanlıurfa gazi lisesi Vali tuna ayşenur seyarcı okuyan gelişen
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı