Advert
Advert

Antalya'daki Vanlı kadınlar doyasıya eğlendi

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar hem hasret giderdi, hem de doyasıya eğlendi.

Antalya'daki Vanlı kadınlar doyasıya eğlendi
Antalya'daki Vanlı kadınlar doyasıya eğlendi Admin
Advert

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile ülkenin her tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kadınlar düzenlenen etkinliklerde dernek çatısı altında olmanın verdiği avantajla kadınların karşılaştığı sorunları çözüme kavuşturmak için hem fikir alışverişinde bulunuyor, hem de doyasıya eğleniyor.

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Komisyonu tarafından Tamara Otelde düzenlenen etkinliğe Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Müncester ve eşi Nermin Müncester, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Filiz Badem, Kadın Komisyonu Başkanı Tuğba Karayel, merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Kahvaltılı etkinlikte misafirlere Van Otlu Peyniri, tandır ekmeği ve çörek gibi yöresel tatlar da ikram edildi.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kadın Komisyonu Başkanı Tuğba Karayel, “Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani bizlerin günüdür” diye ifade eden Karayel, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakarlıkları ile yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır.

Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

İleri medeniyet denilen İsviçre, Fransa gibi ülkelerde kadınlar 1940’lı yıllarda seçme ve seçilme haklarına sahip değilken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğü sayesinde çiçeği burnundaki Türkiye Cumhuriyeti’nde 1930 yılında kadınlarımız bu haklara sahip idi. Türk kadını bu noktada  vatanın kurtuluşunda olduğu gibi kadının hak ettiği kimliğe kavuşmasında da önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet borçludur. Ülkemiz, Atatürk’ ün hedef gösterdiği yolda ilerlerken, her zaman olduğu gibi asıl itici güç biz kadınlar olacağız. Okuyacağız, okutturacağız, kadını ikinci sınıf gören geri kalmış kültürleri değil, karşısındakini önce insan olarak anlamayı gerektiren yaklaşımları anlatacağız, öğreteceğiz.”
Karayel, bir sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sosyal sorumluluk bilinci ile ‘Sende Bir Çocuk Sevindir’ sloganı ile kadın komisyonu üyelerimizin el emeği göz nur atkı ve bereleri belirledikleri okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırdıklarını ve tüm komisyonların üzerine düşen görevleri laiki ile yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

BADEM: ANTALYA’DA BİNLERCE VANLI VAR

Daha sonra Konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Filiz Badem de Antalya’da onbinlerce Vanlının bulunduğunu ve derneklerinin Vanlıları bir araya getirerek hem dayanışma sağladığını, hem de sosyal projelere imza attığını belirterek, şöyle dedi:

“Antalya’da on binlerce Vanlı bulunmaktadır ve derneğimiz Vanlıları aynı çatı altında buluşturarak dayanışma sağlıyor. Tabi sosyal sorumluluk projelerine de  imza atıyoruz. Örneğin; 6 Şubatta ülkemizin 11 kentini etkileyen deprem felaketi ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere sağladığımız burslar gibi. Bugün de kadın komisyonunun düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile bir araya geldik. Böylece hem eğlenerek stres attık, hem de önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz olası etkinlik ve sosyal projeler için fikir alışverişinde bulunduk.”

Badem, Tamara Otel sahibi Fikret Durmaz ve otel çalışanlarına sponsorlukları ve yardımları için teşekkür etti.

MÜNCESTER: KADINLAR CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALI

Son olarak konuşan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Müncester ise, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, kadınların bundan sonraki süreçte dernek yönetiminde eşit temsilliyete sahip olması gerektiğini kaydederek, “Gündemden düşürülen İstanbul Sözleşmesinin yeniden ülke gündemine alınması gerekiyor. Cumhuriyetin değerlerine ilk önce kadınlar sahip çıkmalı. Dünyanın birçok ülkesinde kadınlar özgürlük mücadelesi veriyor. İran'daki durum ortada. Ülkemizde Cumhuriyet sayesinde kadınlar özgürce yaşamaktadır” dedi.

Etkinlik, aynı zamanda Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sanat komisyonu Başkanı sanatçı Ali Gündüz ve ekibinin birbirinden güzel şarkıları ile son buldu.

-Haber/ Filiz BADEM

 

urfa çağdaş antalya vanlılar derneği kadın komisyonu 8 mart kadınlar günü kutlama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı