Advert
Advert

Şanlıurfa’da suça ve suç işleyenlere yer yok

Vali Hasan Şıldak son 2 ve son 7 aylık asayiş ve güvenlik verilerini basınla paylaştı. Vali Şıldak toplantıda özellikle operasyon, denetim ve uygulamaların arttığına dikkat çekerek; “Suç işleyenlerin Şanlıurfa cadde ve sokaklarında bizim aramızda gezmesini istemiyoruz ve buna müsaade etmiyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da suça ve suç işleyenlere yer yok
Şanlıurfa’da suça ve suç işleyenlere yer yok Admin
Advert

Vali Şıldak, bugün Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek son 2 aylık ve son 7 aylık güvenlik verilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemleriyle karşılaştırmalı olarak kamuoyuyla paylaştı.

Vali Şıldak basın toplantısında, asayiş ve güvenlik konularının kendileri için birinci asli görev olduğunu vurgulayarak bu konuda gerek polis gerekse jandarma ekiplerinin yoğun bir operasyon, denetim ve uygulama içerisinde olduğunu ifade etti.

Suçun yaşanmadan müdahale ile önlenmesi ve suç işleyenlerin toplum içerisinde değil adalet önünde olması için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Vali Şıldak’ın bilgilendirmesinden konu başlıkları;

CİNAYET VAKA SAYILARI DÜŞTÜ

“İlimizde asayişin temini için en çok dikkat ettiğimiz konulardan biri “kasten öldürme” dediğimiz cinayet olaylarıdır. Geçtiğimiz iki ayı bir önceki yılın ilk iki ayı ile kıyasladığımız zaman vaka sayısının 13’den 6’ya düştüğünü görüyoruz. Bu il genelinde yüzde 54’lük bir iyileşme anlamına geliyor. Son 7 aylık rakamlara baktığımız zaman ise yüzde 9’luk bir düşüş görüyoruz; 44 olan vaka sayımız 40’a düşmüştür.”

HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI

“Hırsızlık olaylarına baktığımız zaman son iki ayın rakamları ile bir önceki yılın ilk iki ayını kıyasladığımız zaman evden hırsızlık olaylarında yüzde 21, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 36, oto hırsızlığı olaylarında ise yüzde 11 gibi bir düşüşü görüyoruz. 7 aylık rakamlarda ise yüzde 16 ve yüzde 28 gibi bir düşüş olduğu önümüze çıkıyor. Faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında ise hem emniyetimizin hem de jandarmamızın gayretleri ile iki aylık periyotta yüzde 5, 7 aylık periyotta ise yüzde 15 gibi iyileşme sağlandığı ortaya çıkıyor.”

ŞANLIURFA SOKAKLARINDA SUÇ İŞLEYENLERE YER YOK

“Aranan kişilerin yakalanması hususunda ise suç işleyen kişilerin cadde ve sokaklarda bizim aramızda dolaşmasını istemiyoruz ve buna müsaade etmiyoruz. Suçtan dolayı hüküm giymiş toplumun içerisinde kaçak olarak hayatını devam ettirdiği noktasından hareketle hükümlü vasfına düşmüş kişilerle hakkında arama kaydı olan kişilerin yakalanması için yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Hapis cezası sebebiyle yakalanan kişi sayısında son iki ayda yüzde 74, son 7 ayda yüzde 34’lük bir iyileşme söz konusudur. Geçen yılın ilk iki ayında 474 olan yakalama sayısını bu yılın ilk iki ayında 827’ya çıkarmış olduk. Ben gerek polisimizi gerekse jandarmamızı bu üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hakkında arama kaydı olan kişilerin yakalanmasına yönelik ise son iki aylık periyotta yüzde 94, son 7 aylık periyotta ise yüzde 43’lük bir iyileşme sağlanmış ve son iki ayda tam 2 bin 26 kişi bu kapsamda yakalanmıştır.”

DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ

“Dolandırıcılık vakalarında ise artan operasyonlar sonucunda hakkında işlem yapılan kişi sayısı yüzde 20’lik artış göstermiş ve tutuklanan kişi sayısında ise yüzde 1000’lik bir artış bulunuyor. Emniyet ve Jandarmamız diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da son derece hassasiyet gösteriyor ve çalışmalarını yoğunlaştırıyor.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YILMADAN, KARARLILIKLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

“En önemli madde başlığımız ise uyuşturucu ile mücadele konusudur. Bu anlamda da polisimizin ve jandarmamızın yoğun operasyonları gerçekleşiyor. Yakalanan madde miktarı bakımından son iki ayda yüzde 150, son 7 ayda ise yüzde 250 gibi bir artış var. İki aylık dönemde uyuşturucu vakaları ile ilgili 347 kişi gözaltına alınmış ve bir önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 56 artış yaşanmıştır. 7 aylık dönemde ise yüzde 11 artış bulunuyor. Tutuklanan torbacı sayısında iki aylık dönemde yoğun operasyonlarımız neticesinde yüzde 46, 7 aylık dönemde ise yüzde 49 oranında artmıştır. Bununla birlikte planlı operasyonlarda ise iki ayda yüzde 133, 7 aylık bazda ise yüzde 60’lık artış görülüyor.”

SINIRDA TERÖRE GEÇİT VERMİYORUZ

“Bilindiği gibi ilimiz bir sınır bölgesi ve bu konuda özellikle sınırdan kaynaklı terör örgütü geçişleri için son derece hassas çalışmalar yürütüyoruz. Sınırdan kaynaklı terör örgütleri mensuplarına son iki ayda yapılan operasyon sayısı yüzde 92 oranında artmış, bu oran 7 ayda yüzde 45 olarak kayıtlara geçmiştir. Yakalanan terör örgütü mensubu sayısında ise yüzde 29 ve 23’lük artış bulunuyor.”

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDAKİ HASSASİYET SÜRÜYOR

“Yine sınırdan kaynaklı göçmen kaçakçılığı operasyonlarına baktığımız zaman; son iki ayda önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 222, son 7 ayda ise yüzde 117 oranında artmıştır. Kaçakçılığı organize eden kişiler yani organizatörlere yönelik yakalanan kişi sayısı ise yüzde 25 oranında artmıştır. Bununla birlikte sınır kaçakçılığı ile ruhsatsız silah ile ilgili olarak operasyon sayımız son iki ayda yüzde 78, son 7 ayda yüzde 26 oranında artmış ve yakalanan kişi sayısında yüzde 133, ele geçirilen silah sayısı ise yüzde 97 oranında atış sağlanmıştır.”

SUÇ ÖRGÜTLERİNE NEFES ALDIRMIYORUZ

“İlimiz genelinde polisimizin ve jandarmamızın hassas çalışmaları ve koordineli operasyonları sonucunda organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarımızda 2 ayda yüzde 300 ve 7 ayda ise yüzde 143’lük artış kayıtlara geçmiştir. Bu konuda da hakkında işlem yapılan kişi sayısı yüzde 900 artış oranındadır.”

TRAFİK DENETİMLERİNDE AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL CAYDIRICILIKTIR

“İlimizde bununla birlikte çok dikkat ettiğimiz diğer bir konu ise trafik denetimleridir. Üzülerek söylüyorum ki; ilimizde trafik kazası  sayısı son 2 ayda yüzde 10, 7 ayda ise yüzde 17 artmış; buna bağlı ölümlü vaka sayımız son 2 ayda yüzde 17 ve son 7 ayda yüzde 23 oranında artış göstermiştir. Yine trafikte yoğun denetim ve uygulamalarımızda son 2 ayda yüzde 134, son 7 ayda yüzde 49’luk artış sağlanmıştır.”

TEK GAYEMİZ VAR; O DA ŞANLIURFA’NIN HER DAİM HUZUR ŞEHRİ OLMASIDIR

“Şanlıurfa’nın geniş coğrafyasında huzurun ve güvenliğin teminini birinci öncelik olarak kabul ederek asli görevimiz olan asayişin temini için tüm personelimiz en duyarlı şekilde hareket ediyor. Emniyet ve jandarmamız koordinasyonlu şekilde sahadadır ve ben tüm personelimize bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Bizler tüm bu rakamları aşağıya çekmek istiyoruz. Şanlıurfa’mızın daha güvenli ve daha huzurlu bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici’nin de katıldığı toplantı, Vali Şıldak’ın değerlendirmesinin ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla tamamlandı.

urfa çağdaş şanlıurfa vali şıldak şuç şuçlu asayiş güvenlik denetim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı