Advert
Advert

Vali Şıldak, depremzedeler için talimatını verdi

Şanlıurfa'da orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapımı ile ilgili düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerinin hızlandırılması talimatını verdi.

Vali Şıldak, depremzedeler için talimatını verdi
Vali Şıldak, depremzedeler için talimatını verdi Admin
Advert

Depremden etkilenen bölgelerde yeniden inşa kapsamında gerçek ve tüzel kişilere konut için 750 bin ile bir milyon TL, işyeri için 400 bin TL yapım kredisi, inşaat malzemesi nitelikli ve nakdi olmak üzere; konut için 750 bin TL, işyeri için de 400 bin TL hibe verilecek.

Konu ile ilgili bugün Vali Hasan Şıldak başkanlığında yerinde dönüşüm modeliyle konut yapımı süreciyle ilgili yerel yönetimlerin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda iş ve işlemlerin hızlandırılması talimatını veren Vali Şıldak, vatandaş odaklı çalışmaları birebir takip etmeye devam edeceğini söyledi.

Değerlendirmesinde kaymakamlık ve yerel yönetimlerin konu ile ilgili duyuruların yapılmasında daha etkili olmasını isteyen Vali Şıldak, "Çalışma, hükümetimizin aldığı kararla deprem sonrası yeniden yapılaşma için çok önemli bir adım. Vatandaşlarımız için kolaylık sağlamak adına hibe uygulaması ve kredilendirme imkânı bulunuyor. Bizler de bunu vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Konunun hızla ilerlemesini ve çok sayıda vatandaşımızın bu modelle ev sahibi olmasını istiyoruz. Bunun için de hızlı reaksiyon vermeliyiz" dedi.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras, 13 ilçe belediye yetkilileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa vali şıldak depremzade
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı