Advert
Advert

Vali Şıldak, deprem konutlarını inceledi

Vali Hasan Şıldak, Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar kırsal mahallesinde yapımı tamamlanan deprem konutlarında incelemede bulundu.

Vali Şıldak, deprem konutlarını inceledi
Vali Şıldak, deprem konutlarını inceledi Admin
Advert

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü öncesi Vali Hasan Şıldak, Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar kırsal mahallesindeki deprem konutlarını inceledi. Yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme işlemlerinde sona gelinen deprem konutları ile birlikte diğer ilçelerde de hızla devam eden benzer uygulamaların takipçisi olduklarını ifade eden Vali Şıldak, “Gürpınar kırsal mahallemizde 22 konutumuz var. Konutlar tamamen bitti ve son olarak çevre düzenleme işi yapılacak” dedi.

Bin 314 Konutun Kurası Gerçekleştirilecek

Vali Şıldak değerlendirmesinde “7 Şubat Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleri ile ilimizde yapımı tamamlanan deprem konutlarının kura çekimleri ve anahtar teslimleri gerçekleştirilecek. İlimiz genelinde bin 314 konutumuzun kurası yapılacak. Bunlardan 106’sı kırsal mahallelerimizde bulunuyor. Fakat yapımı devam eden konutlarımız da var. Toplam sayı 4 bin 469 konuttur. Yine kırsalda da 710 konut. Bu büyük bir atılım. Depremin birinci yıl dönümünde milletimizin bu büyük acısını bizler de derinden yaşıyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acıları sarmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Vali Şıldak temaslarında konut hak sahipleri ile de bir araya gelerek taleplerini dinledi. Gerekli tüm çalışmaların yapılarak konutların eksiksiz bir şekilde teslim edileceğini belirten Vali Şıldak, temaslarının ardından şehir merkezine döndü.

urfa çağdaş şanlıurfa deprem konutları vali şıldak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı