Advert
Advert

2024’ün İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Ocak Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2024’ün İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
2024’ün İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Admin
Advert

2024 yılının ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik konferans salonunda yapıldı. Vali Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılında yapılacak çalışmalar ele alındı.

Vali Şıldak, kentte 495 projenin 57 milyar 574 milyon 50 bin 401 TL bedelle yürütüldüğünü belirterek, “Proje bedelinin 17 milyar 10 milyon 352 bin 716 TL’si harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme %29,55’tir. 25 Ocak 2024 tarihi itibariyle toplam 495 adet projeden 151’i bitirilmiştir. Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; ulaştırma-haberleşme, sağlık, tarım, enerji ve eğitim sektöründe yoğunlaşmaktadır.” dedi.

Vali Şıldak ayrıca yatırımların yüzde 59,21’inin ulaştırma-haberleşme, yüzde 17,61’inin tarım, yüzde 6,53’ünün eğitim, yüzde 4,31’inin enerji, yüzde 3,97’sinin sağlık, yüzde 8,37’sinin diğer sektörlere ait olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa’daki 495 projenin ise 149’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 148’inin Büyükşehir Belediyesine, 35’nin Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne, 28’inin TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğüne, 25’inin Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne ve 110’unun ise diğer kurumlara ait olduğu belirtildi.

Toplantıda kurumların yatırımlarına ilişkin sunumların yapılmasının ardından koordinasyonu gerektiren konular, soru cevap şeklinde görüşüldü.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, “2023 yılı içerisinde deprem ve sel felaketi ile şehrimiz çok acılar yaşadı. Buradan bir kez daha afetlerde yaşamlarını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak bundan sonraki reaksiyon çok mükemmel şekilde yönetildi. Türkiye Cumhuriyeti büyüklüğüne yakışır bir şekilde hareketini gösterdi ve o hareket tüm kurumlarımızın iş birliği içerisinde gerçekleşti. Bütün kurumlarımıza, belediyelerimiz ile alanda çalışan kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizde geldiğimiz noktada da TOKİ konutlarımızın yapımı devam ediyor ve hasarlı binalarımızın yıkımında çok gayretli çalışmalar ortaya konuldu. Şanlıurfa’nın huzurlu ve güvenli bir şehir olarak adını daha üst sıralara yazdırması adına yine ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Bizim; şehrin her alanında hoşgörü ikliminin hüküm sürdüğü bir il olarak ülke gündemine yansımamız lazım. Bu anlamda kurumsal bakış açımızı iş birliği odaklı geliştirmemiz lazım. Tüm kurumlar olarak ortak bir koordinasyonla hareket etmeliyiz” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa il koordinasyon
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı