Advert
Advert

Karaköprü müzeleri öğrencileri ağırladı

Karaköprü Belediyesi’nin Şanlıurfa’ya kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesi ile Müslüm Gürses Müzesi okul turları kapsamında öğrencileri ağırlarken çocuklara müzelerle ilgili bilgiler verildi

Karaköprü müzeleri öğrencileri ağırladı
Karaköprü müzeleri öğrencileri ağırladı Admin
Advert

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin Şanlıurfa’ya kazandırdığı müzeler misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İlçedeki Sinema ve Basın Müzesi ile Müslüm Gürses Müzesinde okul gezileri kapsamında öğrenciler ağırlanarak kültür turu gerçekleştirildi ve çocuklara müzelerle ilgili bilgi verildi.

Öğrenciler yapılan etkinlik kapsamında Sinema ve Basın Müzesinde Şanlıurfa’da çekilmiş filmlerin afişlerini, aktör ve aktrislerin portrelerini görüp bilgi alırken, sinema filmlerinin çekildiği ekipmanları da görüp tanıdılar. Basın müzesi bölümünde de gazetecilerin haber yaparken kullandıkları fotoğraf makineleri, daktilolar ve diğer ekipmanlar öğrencilerin ilgisini çekti.

Müslüm Gürses Müzesinde ise merhum sanatçının kıyafetleri, kişisel malzemeleri ve enstrümanlarını inceleyen çocuklar Müslüm Gürses ile ilgili bilgi alarak merhum sanatçının şarkılarıyla eğlendiler.

Çocuklar ve öğretmenleri bu müzeleri Şanlıurfa’ya kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye ve müzelerde kendilerini ağırlayan personele teşekkür ettiler.

Karaköprü Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesi, Müslüm Gürses Müzesi ile Oyu ve Oyuncak Müzesi haftanın 6 günü okul ziyaretleri ile öğrencileri ve bireysel ziyaretler ile vatandaşları ağırlamaya devam ediyor.

urfa çağdaş karaköprü müze okul basın müzesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı