Advert
Advert

Anne ölümlerini önlemek için Toplandılar

İlimizde anne ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözüme yönelik yeni programları hayata geçirmek ve 2023 yılında meydana gelen Anne Ölümlerini değerlendirmek amacı ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünde 2023 yılı Anne Ölümleri Değerlendirme ve Vaka Değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Anne ölümlerini önlemek için Toplandılar
Anne ölümlerini önlemek için Toplandılar Admin
Advert

 Çeküs Birimi koordinasyonuyla İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya Hizmet Başkanları, Harran Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Kamu ve Özel Hastanelerin Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Hekimleri, Acil Tıp Uzman Hekimleri, Aile Hekimleri ve Doğumhane Sorumlu ebeleri katılmıştır.

Açılış konuşmalarında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz

2023 yılı Anne ölümleri vaka değerlendirme toplantısına hoş geldiniz. Daha önce Bebek ölümleri vaka değerlendirme toplantısını yaptık. Çok verimli geçti.

Bugünkü yapacağımız toplantıda 2023 yılının değerlendirme, 2024 yılına yön verme adına inşallah faydalı geçeceğine inanıyorum. Allaha çok şükür ki Anne ölüm sayılarımız her geçen gün azalıyor. Biz Anne ölümlerinde inşallah sayıyı azalttık. 2024 yılında hem Anne ölümlerinde hem de Bebek ölümlerinde sayıyı en minimize etmeyi hedefliyoruz.

Sizlerin desteğiyle gayretiyle hep birlikte inşallah bunu başaracağız diye ümit ediyorum. Tekrardan katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu tarafından 2023 yılı anne ölümleri değerlendirme sunumu, ŞEAH Başhekimi Dr. Alev Esercan ve Uzm. Dr. Çiğdem Özgür tarafından vaka sunumları yapılarak, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Erdal Sak moderatörlüğünde değerlendirilme yapılmış 2024 yılı için Kadın sağlığının geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik kararlar alınmıştır.

      Şanlıurfa ilimizde tüm kadınların sağlığını korumak ve sürdürülebilir koruyucu hekimlik uygulamak başlıca amacımızdır.

urfa çağdaş şanlıurfa anne ölümleri ölüm nedeni vaka değerlendirme
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı