Advert
Advert

Beyazgül, “İklim değişikliği konusunda dikkatli olmalıyız”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısının ikinci gününde "Daha Yeşil ve Dirençli Bir Kentsel Gelecek İçin Liderler Diyaloğu", "Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Gençlik Oturumu" ve kapanış programına katıldı.

Beyazgül, “İklim değişikliği konusunda dikkatli olmalıyız”
Beyazgül, “İklim değişikliği konusunda dikkatli olmalıyız” Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 22 - 23 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısının ikinci gününde devam etti.

Etkinliğimizin son gününde "Daha Yeşil ve Dirençli Bir Kentsel Gelecek İçin Liderler Diyaloğu", "Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Gençlik Oturumu" ve kapanış programını gerçekleştirildi.

Programın ikinci bölümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi salonu dolduran üniversiteli gençlerle yakından ilgilenen Başkan Beyazgül, gençlerin sorduğu soruları da cevapladı.

UCLG - MEWA TOPLANTISI YAPILAN OTURUMLARLA SONA ERDİ

Şanlıurfa’nın güçlü bir yerel yönetim ağına sahip olduğunun altını çizen Başkan Beyazgül, iki gün süren programlar kapsamında Şanlıurfa’da çok önemli konuların masaya yatırıldığını kaydetti.

Başkan Beyazgül, “UCLG - MEWA teşkilatına ve Genel Sekreter Mehmet Duman’a teşekkür ediyorum. UCLG – MEWA Batı Asya ve Ortadoğu Bölgelerindeki ülkeleri kapsıyor. Bu organizasyonun Şanlıurfa’da yapılmasına çok önem veriyoruz. Burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum. Burada iklim değişikliği konusundan bahsedildi. İklim değişikliği konusuna aslına bakarsanız bir panelin bir tamamını ayırmak gerekir. Şehirler bizim evlerimiz, şehri kendi evimiz gibi görmemiz gerekiyor. Bazen Bazı şehirlere gidiyoruz. Yerlerde bir çöp bulunmuyor. O şehirlerde yerlere çöp veya herhangi bir madde atılmıyor. Yanlış hareketlerde bulunanları da uyarmalııyız. Doğayı iyi tanımalı ve onunla inatlaşmayı bırakalım. Canlı türlerimizi kaybetmemek istiyorsak doğayla inatlaşmayı bırakalım. Bugün burada bulunan gençlerimize de çok teşekkür ediyorum. Onların sorduğu her bir soru çok kıymetliydi. Gençlerimizin de hassasiyetlerini bir kez daha görmüş olduk.” Diye konuştu.

Program hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

urfa çağdaş şanlıurfa iklim değişikliği birleşmiş kentler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı