Advert
Advert

Bir Kan Davası Daha Barışla Son Buldu.

Şanlıurfa’da aynı aşirete mensup akraba 2 aile arasında bir kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla bir yıl önce başlayan kan davası barışla noktalandı.

Bir Kan Davası Daha Barışla Son Buldu.
Bir Kan Davası Daha Barışla Son Buldu. Admin
Advert

Şanlıurfa’nın tanınmış aşiretlerinden Haltanlı Aşiretine mensup Birgül aile fertleri arasında bir yıl önce çıkan tartışma sonucu bir kişi öldü 2 kişide yaralandı. Olayın ardından akrabalar arasında kan davası başladı. Aynı aşirete mensup akrabalar arasındaki kan davasının sürmemesi için devreye daha önceleri yaptığı bir çok barışla bölgenin barış elçisi olarak anılan Dr Feridun Öncel girdi. Öncel Bölgenin Kanaat önderlerinden Haltanlı Dernek Başkanı Erol Günbay, Acem aşiretinin ileri gelenlerinden  H. Cuma Kaçar ve Akıncı eski muhtarı  H. İsmail Altundağ ile birlikte husumetli ailelerle görüşmeye başladı. Yapılan görüşmeler sonucu tarafların barışmaya ikna edilmesinin ardından bir düğün salonunda barış töreni düzenlendi.

Barış törenine kalabalık davetli topluluğunun yanı sıra Haltanlı aşiretinin ileri gelenleri ile husumetle aile fertlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Kan davalı Birgül ailesi mensupları birbirleriyle el sıkışıp barışarak bir yıldır aralarında sürdürdükleri kan davasına son verdiler. Okunan barış duasının ardından davetliler barış sofrasında yemek yediler.

Akraba ailelerin aralarındaki husumete son vererek barışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren  Dr Feridun Öncel “ gün birlik beraberlik günü artık günümüzde kan davasının yeri yok. İnsanların birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaları gerekiyor. Zaman zaman aramızda itlaflar oluyor. Ama diyalogla çözüyoruz Biz Allah ın ipine insanlığın ipine sarılmakla mükellefiz çünkü bir insanı öldürmek asıl bütün insanları katletmek kadar günahtır bir insanı ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmak kadar sevabı vardır. Herkesin barış içerisinde bir arada huzurlu yaşamasını temenni ediyorum “ dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa kan davası barış aşiret mensubu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı