Advert
Advert

Karaköprü'de parklara kedi evleri yerleştiriliyor

Karaköprü Belediyesi ilçedeki parklara kedilerin kış aylarında barınabilmesi için kedi evleri yerleştirirken, sokak hayvanları için mama desteği de sağlanıyor

Karaköprü'de parklara kedi evleri yerleştiriliyor
Karaköprü'de parklara kedi evleri yerleştiriliyor Admin
Advert

Karaköprü Belediyesi, sokak kedilerinin barınması ve beslenmesi için Kedi Evi projesini hayata geçirerek ilçedeki parklara ahşaptan yapılan kedi evlerini yerleştiriyor. Özellikle kış aylarında sokakta yaşayan kedilerin yağıştan korunması için yapılan kedi evlerinin montajı parklara yapılırken, mama ve su kapları da kedi evlerinin yanına monte edilerek sokaktaki canların beslenmesi sağlanıyor.

Sokaktaki canlara önem verdiklerini ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, sokak hayvanlarını koruma, onların beslenmesini ve barınmasını sağlama adına böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Baydilli, “Bizler, Yalova Belediyesi olarak can dostlarımızın her zaman yanındayız. Özellikle kış aylarında, onların soğuktan daha az etkilenmelerini sağlamak için yaptığımız kedi evlerini parklarımıza yerleştiriyoruz. Boncuk ekibimiz tarafından parklarımıza yerleştirdiğimiz mama kaplarına düzenli mama ve su desteği yapılıyor.

Hemşerilerimizden, çocuklarımızdan ricamız sokaktaki hayvan dostlarımız için yaptığımız kedi evlerimize sahip çıkmalarıdır, onlara zarar vermemeleridir. Hatta çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması için buralarda ailelerimiz çocuklarıyla birlikte sokak hayvanlarını besleyebilir, onlarla ilgilenebilirler.  Bizler gerek bu tür faaliyetlerle gerekse esintisiz mama desteğimizle sokakta yaşayan can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi boncuk ekibi sokak hayvanlarının kısırlaştırma için toplanması ile parklara mama ve su kapları yerleştirilmesi ve doldurulması faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

urfa çağdaş karaköprü parklar kedi evleri sokak hayvanları
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı