Advert
Advert

Baydilli’den 10 Kasım Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı

 Baydilli’den 10 Kasım Mesajı
 Baydilli’den 10 Kasım Mesajı Admin
Advert

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 10 Kasım 1938’de vefat eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Atatürk’ü saygı ve rahmetle andı.

Atatürk’ün milleti ortak bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Başkan Baydilli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Vatanın bağımsızlığının sıkıntıda olduğu bir dönemde büyük fedakârlık ve kahramanlık örneği göstererek milli mücadeleye önderlik eden Atatürk, 100. yılına eriştiğimiz Cumhuriyet’in en büyük mimarıdır.

İnsani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleriyle ve yenilikleriyle dünyanın en saygın liderlerinden olmuştur. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözü savaşların ve zulümlerin yaşandığı bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan, geçerli olması gereken değerlerdendir. 

Gazi Mustafa Kemal ve önderlik ettiği kahraman milletin bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa için kendimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmak durumundayız. Atalarımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte çalışarak kalkındırmak ve güçlendirmek hepimizin temel vazifesi olmalıdır.

Vefatının 85. yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan toprağı için canından geçmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.

urfa çağdaş karaköprü 10 kasım atatürk anma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı