Advert
Advert

Viranşehir’de uyuşturucuyla mücadeleye tiyatro oyunuyla dikkat çekildi

Viranşehir’de, uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele kapsamında İstanbul Tiyatro Balans tarafından sergilenen “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Viranşehir’de uyuşturucuyla mücadeleye tiyatro oyunuyla dikkat çekildi
Viranşehir’de uyuşturucuyla mücadeleye tiyatro oyunuyla dikkat çekildi Admin
Advert

İlçe Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesinin destekleriyle Lise ve Ortaokul öğrencilerine yönelik uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele konulu “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halis Demir konferans salonunda düzenlenen tiyatro oyununa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kasım Uçkan'ın yazarlığını yaptığı, Metin Karaman yönetmenliğinde gerçekleşen 4 seanslık oyunda, uyuşturucu kullanımının olumsuz etkileri, zararlı alışkanlıklar nedeniyle gençler ve ailelerin yaşamış olduğu yıkımlar, kayıplar ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı.

Tiyatrosu oyuncuları “Pembe Aslında Siyahtır” oyununun amacının, gençliğe tozpembe olarak sunulan uyuşturucunun ne kadar zararlı olduğunu gençlere göstermek olduğunu belirtti. Bu yüzden çevrelerinde uyuşturucu kullanan ya da satan birilerini gördüklerinde polise bildirmeleri gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tiyatro oyununu çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler ise, bu güzel faaliyetten dolayı İlçe Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Öğrenciler, sahneye yansıyan anne ve babaların çaresizliği karşısında duygulandık. Bir babanın çocuğunu ihmal etmesi ve sonrasında büyük acı yaşaması ise bizi çok duygulandırdı” şeklinde konuştular.

Urfa çağdaş viranşehir uyuşturucu tiyatro
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı