Advert
Advert

Baydilli'den Cumhuriyet'in 100. Yılı mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, "Bu toprakları canı pahasına kurtaran ecdadımızın bize armağanı Cumhuriyetin 100. yılına girmenin gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz" dedi

Baydilli'den Cumhuriyet'in 100. Yılı mesajı
Baydilli'den Cumhuriyet'in 100. Yılı mesajı Admin
Advert

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Baydilli mesajında, bin yıldır Anadolu topraklarında hüküm süren ecdadın ve en zor zamanda vatan toprağını canı pahasına koruyup kendilerine miras bırakan ataların emaneti olan vatanı koruyup yüceltmenin en kıymetli vazife olduğunu dile getirdi.

Başkan Metin Baydilli şu ifadeleri kullandı:

“Kadim Anadolu toprakları Malazgirt Zaferinden bu yana yaklaşık bin yıldır ecdadımızın hükmündedir. Şan ve şerefle dolu büyük zaferlere sahne olan asırların ardından 100 yıl önce vatanın sıkıntıda olduğu bir zamanda büyük bir kurtuluş mücadelesi verildi. Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında TBMM’de ilan edilen Cumhuriyet, şüphesiz ki milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Atalarımızın kanıyla sulanan, büyük fedakârlıklarla kazanılan bu memleketin Cumhuriyet ile taçlanması bizi uluslararası camiada da saygın bir konuma getirmiştir. Şimdi bu Cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın mutluluğunu, coşkusunu yaşıyoruz. Bir asrı tamamlayan bu hikayenin asıl kahramanları olan şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kıymetli gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılı ile birlikte başlayacak olan Türkiye Yüzyılında bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, aziz ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizi, vatanımızı layık olduğu şekilde geleceğe aktarmak için çok çalışmak ve vazifemizi en iyi şekilde yapmaktır.

Bu duygu ve düşünceler bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin, kıymetli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

urfa çağdaş karaköprü başkan baydilli cumhuriyet 100. yıl kutlama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı