Advert
Advert

Çocuklara geri dönüşüm ve hijyen bilinci anlatılıyor

Karaköprü Belediyesinin temiz çevre parolasıyla sürdürdüğü proje kapsamında kırsaldaki çocuklara çevre koruma ve geri dönüşüm eğitimleri sürerken, sağlık ekipleri tarafından da hijyen ve sağlıklı beslenme anlatılıyor

Çocuklara geri dönüşüm ve hijyen bilinci anlatılıyor
Çocuklara geri dönüşüm ve hijyen bilinci anlatılıyor Admin
Advert

Karaköprü Belediyesi, temiz çevre ve yaşanılabilir bir dünya parolasıyla sürdürdüğü geri dönüşüm ve sıfır atık projesi ile çocuklara yönelik farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin çok önem ve destek verdiği proje kapsamında Çevre Koruma Birimi tarafından ilçe merkezindeki okulların yanı sıra haftada bir gün kırsaldaki çocuklara da geri dönüşüm ve sıfır atık farkındalık eğitimleri sürüyor.  

İlçeye bağlı Şeyhzeliha Kırsal Mahallesinde bulunan ilkokulda gerçekleştirilen programda çocuklara geri dönüşüm ve atıkların dönüştürülmesiyle ile doğada elde edilecek kazanımlar, ağaçların ve toprağın korunmasının önemi ve kişisel temizlik, çevre temizliği konularında bilgi verildi. Ayrıca Karaköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara mahremiyet, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Kırsaldaki çocukların da geri dönüşüm konusundan haberdar olması ve bilinçlenmesi hedefi bu etkinliğin amacını oluştururken, çocukların durumu kavrayabilmesi için çeşitli broşürler ve kitapçıklar hediye edildi. Öte yandan mahalledeki kadınlara da atık yağ ile ilgili bilgi aktarımı yapılıp atık yağların biriktirilmesi için yağ bidonu ve bilgilendirici broşürler hediye edildi.

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından merkez ve kırsaldaki okullarda çocuklara yönelik geri dönüşüm eğitimleri ve çeşitli etkinlikler devam edecek.

urfa çağdaş karaköprü belediyesi urfa haberleri kırsal mahalle geri dönüşüm anlatım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı