Advert
Advert

İsrail hastaneyi vurdu, Şanlıurfa İHH halkı Rabia Meydanı’na döktü

İsrail'in Filistin'e (Gazze’ye) yönelik bir insanlık suçu daha işleyerek 5.000 sivil Gazzelinin sığındığı El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladı. Korkunç saldırıda en az 600 kişi hayatını kaybettiği yüzlerce kişi de enkaz altında kaldığı, binlerce de yaralı var. Bu katliamın haberi ajanslara düşer düşmez İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila kısa bir video ile “Rabi Meydanı’na gidiyorum, gelebilenler hemen Rabia Meydanı'na gelsin, çıldıracağım....” diyerek vatandaşları Siyonist İsrailin katliamlarına tepki vermeleri için meydana davet etti. Çağrıdan 20 dakika sonra yaklaşık onbin kişi meydana akın etti.

İsrail hastaneyi vurdu, Şanlıurfa İHH halkı Rabia Meydanı’na döktü
İsrail hastaneyi vurdu, Şanlıurfa İHH halkı Rabia Meydanı’na döktü Admin
Advert

Şuana kadar en 500 kişinin hayatını kaybettiği olayda ölü sayısı gittikçe artarken insanlık ve savaş suçu olan bu saldırıya tepki de gittikçe artıyor. Sosyal medyada siyaset, iş ve sanat dünyasından binlerce kişi saldırıyı lanetle kınarken Şanlıurfa'da da vatandaşlar sokağa çıktı. Eline Filistin bayrağı ve Türkiye bayrağı alan vatandaşlar Rabia Meydanı'nda toplandı. Bu katliama sessiz kalmayacaklarını vurgulayan kalabalık İsrail'e lanet okudu.

Şanlıurfa İHH’ın organizesiyle Filistin ve Türkiye bayraklarının taşındığı eylem tekbir sesleri ve öfke dolu sloganlarla başladı.

“Ordu Gazze’ye, Mehmetçik Gazze’ye, Hamas’a Selam Direnişe Devam, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD” sloganlarının sık sık atıldığı eylemde İHH İl Başkanı Behçet Atila; az önce Gazze Şeridi’nde yapılan katliamı inanılır gidi değil, çok korkunç, hükümetlerin, islam âleminin bu zulümleri durdurmaları için derhal harekete geçmeleri gerekir, Siyonistler döktüğü mazlum çocuk, kadın hasta ve yaşlıların kanında en kısa sürede boğulacaktır, Gazzeli çocuklara attığı bombalar kendisinin sonu olacaktır, Şeyh Ahmet Yasin’in sapanla taş atan çocukları ve torunları artık büyüdü ve Siyonistlere karşı daha ciddi bir direniş gösteriyor ve Allah’ın izni ile zafer artık çok yakındır, ama eylemlere daha güçlü katılım bekliyoruz. Kadın çoluk çocuk herkesi bu eylemlere katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Siyonistlerin katliamın tepki olarak yapılan eyleme ilde yaşayan Suriyeli muhacirler de destek verdi.

Eyleme katılan STK temsilcilerine de kısa kısa söz verilen ve yaklaşık 3 saat süren eylem, gıyabi cenaze namazının kılınması ve yapılan dualardan sonra sona erdi.

urfa çağdaş şanlıurfa israil filistin hastane vurulma savaş suçu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı