Advert
Advert

Sağlıklı Gelecek Nesiller İçin

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından yürütülen "Temel Yenidoğan Bakım Programı" ve "NeonatalResüsitasyon Programı" kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğanaverilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan sağlık personeline yönelik hazırlanan "Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi" ile "NeonatalResüsitasyon Programı Eğitici Eğitimi" ilimizde yapılmıştır.

Sağlıklı Gelecek Nesiller İçin
Sağlıklı Gelecek Nesiller İçin Admin
Advert

9-10 Ekim 2023 tarihlerinde yapılan “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi” 48 kamu personeli ve sekizi özel hastanelerde çalışan toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin; "NeonatalResüsitasyon Programı Eğitici Eğitimi" ise Mersin, Antalya, Manisa, Niğde, Samsun, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Afyon, Bingöl ve Şanlıurfa'da çalışan toplam 29 hekim ve hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir.

Eğitimler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Yüksel Hakan Aydoğmuş’un bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başlamıştır.

Eğitimlerimize ülkemizin çeşitli illerinden çok değerli hocalarımız iştirak etmiştir:Doç. Dr. İlker Günay (Behçet Uz Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD. Öğr. Üyesi), Prof. Dr. Şerife Suna Oğuz (Ankara Şehir Hast. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD. Öğr. Üyesi), Prof. Dr. İnci Kara (Konya Selçuk Üniv. Anestezi ve ReanimasyonÖğr. Üyesi), Prof. Dr. Serdar Cömert (İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Öğr. Üyesi),Dr. Canan Doğan, Uzm. Dr. Beyza Özcan (Konya Şehir Hastanesi), Ebe Leyla Pamuk (Konya İl Sağlık Müdürlüğü). Eğitimlere ilimizden katılan değerli hocalarımız da bulunmaktadır: Prof. Dr. Neşe Gül Hilali (Harran Üniv. Kadın Hast. ve Doğum ABD. Öğr. Üyesi),Doç. Dr. Hülya Karataş (Harran Üniv. Hemşirelik Bölümü Öğr. Üyesi),Uzm. Dr. Ebru Yücesoy Bağdiken (Harran Üniv. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD. Öğr. Üyesi),Uzm. Dr. Tarık Salcan,Uzm. Dr. Hacer Devran Enginoğlu,Uzm. Dr. Osman Kösek , Uzm. Dr. Sibel Gürbüz, Eğitmen Ebe Ayşe Gül Nur, Ebe Deniz Yıldırım, Ebe Halime Yaşar (Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı), Hemşire Betül Hilal Delikara (Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi), Hemşire Banu Songuralp Taş (Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi), Hemşire Nuray Ersöz (Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi), Paramedik Emrah Yürekli (Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı), Hemşire Cihan Mayda (Harran Üniv. Hastanesi).

Eğitimin ilk gününde ‘Yenidoğan Sorunları ve Çözüm Önerileri’ uydu sempozyumu İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Serdar Cömert'in moderatörlüğünde, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sinan Uslu'nun online katılımıyla gerçekleşmiştir.

Eğitimin ikinci gününde ‘Yenidoğan Yoğun Bakım ve Doğumhane Kaynaklı Enfeksiyonları Önleme/Çözüm Önerileri' konulu uydu sempozyum Uzm. Dr. Sibel Gürbüz moderatörlüğünde Konuşmacı Banu SonguralpTaş'ın katılımıyla gerçekleşmiştir. Tüm bu sempozyumlar sayesinde konular pekişmiş ve katılımcılar tüm sorularına yanıt bulmuştur. Kursiyerlerin katılım belgeleri İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah Solmaz tarafından takdim edilmiştir.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık personel eğitim seminer
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı