Advert
Advert

ŞURKAV Şanlıurfa dergisi herkese ulaşacak

Şanlıurfa’nın tarihi değerlerini korumak, kültürel değerlerini yaşatmak ve şehrin tanıtımını sağlamak gibi alanlarda, kurulduğu 1990 yılından bu yana çok başarılı projelere imza atan ŞURKAV’ın 16 yıldır çıkardığı Şanlıurfa Dergisi’nin 44’üncü sayısı, yeni bir yüz ve içerikle yayınlandı.

ŞURKAV Şanlıurfa dergisi herkese ulaşacak
ŞURKAV Şanlıurfa dergisi herkese ulaşacak Admin
Advert

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından çıkarılan, bugüne kadar yüzlerce sanatseverin eserleriyle katkıda bulunduğu Şanlıurfa Dergisi, son sayısıyla hem dijital hem de akademik bir boyut kazandı.

Hızla gelişen teknolojik imkânların değerlendirilebilmesi adına, derginin son sayısı matbaa baskısının dışında mobil ve masaüstü PDF sürümleriyle da tasarlanarak yayınlandı. Basılı dergi kapağındaki kare kodu okutarak veya www.surkav.org.tr yayınlar bölümünden cihazlara indirilebilen derginin mobil versiyonu, küçük dosya boyutu ve ekrandan okuma rahatlığıyla hem büyük ilgi görecek hem de sınırsız şekilde dağıtılabilecek. Okurun bilgisayarında veya cep telefonunda saklama imkânı bulduğu mobil versiyonda içindekiler menüsü de interaktif olarak çalışıyor.

ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci editörlüğünde yayınlanan Şanlıurfa Kültür Sanat Tarih ve Turizm Dergisi, zengin içeriği ve araştırma konularıyla akademik bir boyut da kazandı.

Neolitik Tepeler – Kültür Havzası Olarak Şanlıurfa” dosya konusuyla çıkan dergide, Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Prof. Dr. Sabri Karadoğan, Prof. Dr. Sedat Benek, Dr. Berna Torkak, Dr. Öğretim Üyesi Hurşit Yetmen, Dr. Murat Polat, Av. Müslüm Akalın, Bahattin İpek ve Selahaddin E. Güler’in makaleleri yer alıyor.

Grafik tasarımcı İbrahim Halil Şeker’in, derginin dosya konusu “Neolitik Tepeler”e nispetle, Göbeklitepe stellerindeki desenlerden esinlenerek hazırladığı kapak ise, dergiye hem yeni bir yüz kazandırıyor hem de 12.000 yıl öncesinin görsel sanatlarını günümüz modern çizgileriyle yansıtıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa urfa haberleri şurkav şurkav dergig
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı