Advert
Advert

Şanlıurfa Fıstığı Azerbaycan Meclisinde..

Şanlıurfa Milletvekili Önen, Azerbaycan Meclis Başkanı Gafarova'yı Ziyaret Etti.

Şanlıurfa Fıstığı Azerbaycan Meclisinde..
Şanlıurfa Fıstığı Azerbaycan Meclisinde.. Admin
Advert

Şanlıurfa Milletvekili ve APA Başkanı Abdülkadir Emin Önen, Azerbaycan temasları çerçevesinde Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede Önen, Gafarova'ya bölgenin önemli değerlerinden Göbeklitepe figürü ve Urfa fıstığı hediye etti.

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantısı 21 Eylül 2023 Perşembe günü Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de toplandı. Toplantı öncesi Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sayın Sahiba Gafarova Türk heyetini kabul etti.

APA Başkanı Abdulkadir Emin Önen, Türk heyetini temsilen Gafarova'ya çeşitli hediyeler taktim etti. Bu hediyeler arasında Türkiye'yi temsilen çeşitli hediyeler, Şanlıurfa Fıstığı ve Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbekliepe Figürü de yer aldı.

Önen Şanlıurfa Fıstığının tanıtımının önemine vurgu yaparak: "Urfa fıstığı, Türkiye'nin önemli tarımsal ihraç ürünleri arasında yer alıyor. 2021 yılında 132 milyon dolar ihracat yapan Urfa fıstığının, 2022 yılında 200 milyon doların üzerinde ihracata ulaşması hedefleniyor. Türkiye'nin fıstık ihracatının yüzde 68'i tek başına Şanlıurfa'dan karşılanıyor. Şanlıurfa, dünya fıstık üretiminin yüzde 12'sini, Türkiye fıstık üretiminin ise yüzde 91'ini gerçekleştiriyor." dedi.

Abdülkadir Emin Önen yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın tarımsal ve kültürel değerlerini her fırsatta tanıtmak için çaba gösterdiklerini ifade etti. Önen, Göbeklitepe'nin yanı sıra protein değeri yüksek Urfa fıstığının da öne çıkan bir marka olması için destek vereceklerini kaydetti.

Şanlıurfa'yı uluslararası platformlarda başarıyla temsil ederek, kentin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

urfa çağdaş şanlıurfa urfa haberleri azerbeycan meclisi urfa fıstığı meclis başkanı gafarova
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı