Advert
Advert

İlk yardım eğitimi alın hayat kurtarın

İlkyardım, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. İlkyardımın amacı, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmaktır.

İlk yardım eğitimi alın hayat kurtarın
İlk yardım eğitimi alın hayat kurtarın Admin
Advert

Yapılan etkinlikle bireylerin ilk yardımdaki basit uygulamaların hayat kurtardığını, her bireyin ilk yardım öğrenmek ve hayat kurtarmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu fark etmelerini sağlayarak ilk yardım öğrenmeye teşvik etmek amaçlandı.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz;

Tüm dünyada olduğu gibi Şanlıurfa ilimizde de ilk yardım haftasını kutlamaktayız. Bilindiği üzere tüm dünyada Eylül ayının ikinci Cumartesi ilk yardım günü olarak kutlanmaktadır. Biz de Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak Piazza AVM'de hem vatandaşlarımızı bilgilendirmek hem de farkındalığı arttırmak adına stand kurduk. Sağlık ekibimiz etkin olarak birebir talep eden vatandaşlarımıza ilk yardım eğitimi vermekte, hayatla ölüm arasındaki o kısa çizgide yapılacak ilk müdahalenin önemini tüm vatandaşlarımıza burada anlatmaktayız. Dünyada her 5 saniyede bir kişi maalesef İş kazasından dolayı hayatını kaybetmekte ve bu kişiler ilk yardım müdahalesine ihtiyaç duymaktadır. Biz de Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak Şanlıurfa ilindeki tüm Vatandaşlarımızın ilk yardım konusunda eğitim almasını istemekteyiz

Bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmek dışında sosyal bir varlık olmanın gereği olarak, ilk yardım eğitimi almak ve uygulamak özel bir anlam ve önem taşımaktadır. 2022-2023 yılları içerisinde Müdürlüğümüze bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı personelimiz tarafından, toplumun ilk yardım bilgi ve becerisini geliştirmek ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla 854 kişiye Temel ilk yardım eğitimi, ve 394 kişiye ise Temel ilk yardım farkındalık eğitimi verilmiştir.

Bu uygulamaların sertifikalı ve eğitimli kişiler tarafından bilinçli bir şekilde yapılması önem arz etmektedir. Çünkü yapacağınız en ufak bir yanlış hareket fayda yerine zarar sağlayabilir. Bilinçli toplum ve sağlıklı bireyler yetişmesi açısından ilk yardım eğitimlerini önemsiyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak hem kurumlarımıza hem de sivil vatandaşlarımıza ücretsiz olarak bu hizmeti sunmaktayız bu eğitimi almak isteyen tüm vatandaşlarımızı İl Sağlık müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bekliyoruz “Şimdi sıra sizde İlk yardım eğitimi alın ve hayat kurtarın” dedi.

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek hem de farkındalığı arttırmak adına açılan stand da sağlık ekibinin yaptığı eğitimleri izleyen vatandaşlar

“Çok beğendim, memnun oldum, bir şeyler öğrendim bazı bilmediğim noktalar var onları da burada Öğrenmiş oldum son derece güzeldi teşekkür ediyorum”dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık ilk yardım hayat kurtarma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı