Advert
Advert

UKAFEST Festivalinde Hilvan Rüzgârı Esti

Tarım ve Orman Bakanlığını IPARD programı kapsamında 11-12 Eylülde Ankara’da Ulusal Kırsal Kalkınma Ağı (UKAFEST) festivali düzenledi.

UKAFEST Festivalinde Hilvan Rüzgârı Esti
UKAFEST Festivalinde Hilvan Rüzgârı Esti Admin
Advert

Tarım ve Orman Bakanlığı Yönetim Otoritesi tarafında Ulusal Kırsal Ağı destekleme projesi kapsamında Türkiye’deki Yerel Eylem Gruplarına yönelik düzenlenen festivalde Hilvan Yerel Eylem Grubu da katılım sağladı.

Ulusal Kırsal Kalkınma Ağı (UKAFEST) Tarım Reform Genel Müdürü ve Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman YILDIZ’ın konuşmaları ile başladı. UKAFEST’te AB Türkiye Delegasyon Başkanı Yardımcısı Virve Vimpari, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI festivalde hazır bulundu.

Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren Yerel Eylem Gruplarının Ankara’da ilçelerini tanıtma fırsatı buldu. Hilvan Yerel Eylem Grubu da Hilvan ilçesini yerel ürünlerini tanıtmak için Ulusal Kırsal Kalkınma Ağı (UKAFEST) festivaline katılım sağladı. Hilvan ilçesinin geleneksel el sanatları, tıbbi aromatik bitkileri ve yöresel ürünleri festivalde tanıtıldı. 

  Hilvan Yerel Eylem Grubu standına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf YAVUZ sözlerine söyle devam etti. “ Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak Hilvan’ın tanıtımı için her zaman her yerde Hilvan’ı tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Yönetim Otoritesi tarafında Ulusal Kırsal Ağı destekleme projesi kapsamında Türkiye’deki Yerel Eylem Gruplarına yönelik düzenlenen festivale katılmamız için kurumumuza davet gönderildi. Kurum olarak biz de bu davete katılım sağladık. Tarım ve Orman Bakanlığı yerleşkesinde gerçekleşen festivalde Hilvan ilçemizin geleneksel el sanatlarını, tıbbi aromatik bitkilerini ve yöresel ürünlerini getirerek tanıtımını yaptık. Özellikle doğal ürünlerin başında gelen biber, biber salçası, domates salçası, kurutmalıklar, fıstık, üzüm, badem, pekmez, pestil… vb ürünlere yoğun ilgi gördük. Standımızda sergilenen ürünlerin hepsi Hilvanlı kadınlarımızı evlerinde doğal olarak yaptığı ürünleri sergiledik. Bunun yanı sıra el işlemeli deri ürünler, bakır işlemeli ürünler ve el sanatları ürünleri de sergiledik. Ürünler doğal olunca standımız çok ilgi gördü. Ankara’da Hilvan İlçemizi en iyi şekilde temsil ettik.  Standımızı Bakan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Ahmet GÜMEN, Tarım Reform Genel Müdürü ve Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman YILDIZ, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Yardımcısı Virve Vimpari, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI ve çok sayıda Ankara’lı ziyaret etti. Festivali düzenleyen Tarım Reform Genel Müdürü ve Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman YILDIZ bey efendiye ve ekibine, standımızda sergilen ürünlerin teminde Hilvanlı Üreten Kadınlar Kooperatif Başkanı Fatma POLAT Hanım efendiye, Hilvan Halk Eğitim Müdürü Orhan BEBE bey, Hasenik ürünleriniz temininde İbrahim OKKALI, Mehmet Ali ŞILDIR ve Eyyüp ŞILDIR’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca standımıza yoğun ilgi gösteren Ankaralı arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

urfa çağdaş urfa haberleri hilvan ukafest festival ulusal kırsal
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı