Advert
Advert

Eyyübiye’nin Konut Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

6 Şubat 2023’te yaşanan asrın depreminden sonra revize edilerek, sismik izolatörlü sistemle inşasına başlanan Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesi, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’de toplu konutlarda bir ilk olan yapı sistemini yerinde inceleyen Şanlıurfa Milletvekilleri, vizyonel projesinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’u ve PAY Yapı yönetimini tebrik ettiler.

Eyyübiye’nin Konut Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak
Eyyübiye’nin Konut Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak Admin
Advert

Şanlıurfa’da bulunan Milletvekilleri Abdurrahim Dusak, Hikmet Başak ve İbrahim Eyyüpoğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile birlikte yapımı devam eden Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut proje sahasında incelemelerde bulundular. Türkiye’deki toplu yapılarda ilk kez uygulanan sismik izolatör yapı sistemi hakkında uzmanların yaptığı sunumu dinleyen milletvekilleri, projenin ayrıntıları hakkında bilgi aldılar. İnşaat alanında, maket üzerinde ve deprem simülasyonunu bizzat tecrübe ederek projeyi inceleyen milletvekilleri, Başkan Mehmet Kuş’u ve ekibini tebrik ettiler.

Başkan Kuş: Beş yılda 200 bin nüfusluk yeni Eyyübiye’yi inşa etmeyi planlıyoruz

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdurrahim Dusak, Hikmet Başak ve İbrahim Eyyüpoğlu’na yapımına başlanan sismik izolatörlü 1000 konut projesi hakkında bilgiler verdi. Yeni Eyyübiye’nin inşa edilmeye başladığı 200 dönümlük alanın güneyinde 1400 dönümlük rezerv yapı alanının da imarının hazır olduğunu belirten Başkan Mehmet Kuş, büyükşehir belediyesinin bölgede altyapı ve yol çalışmasını tamamlamasının ardından 4000 konut projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Aynı bölgenin batısında Eyyübiye’ye 7000 dönümlük bir imar alanı daha kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kuş, beş yıl gibi kısa bir vadede 200 bin nüfusluk yeni bir Eyyübiye’yi inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Seçildiği gün itibariyle, Eyyübiye’nin gecekonduyla anılması konusuna neşter vuracaklarını ifade ettiğini hatırlatan Başkan Kuş, "Eyyübiye’yi değiştirip, dönüştüreceğimize dair bir sözümüz vardı. Çok şükür, şu an itibariyle çok değerli vekillerimizle birlikte, yapımına başladığımız sismik izolatörlü 1000 konut projesinde incelemelerde bulunduk. Geçtiğimiz aylarda yaşamış olduğumuz deprem gerçeği vardı. Cenab-ı Mevlam böyle büyük afetleri inşallah bir daha bizlere göstermez. Lakin deprem gerçeğinden sonra konutlarımızın sismik izolatörlü olması kararını verdik. PAY Yapı şirketiyle ortak aldığımız kararla bunu uygulamaya karar verdik. Bu nedenle PAY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Paydaş kardeşime şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Yapımına başlanan 1000 konut alanında sosyal donatılar, eğitim alanları, sağlık ve ticari alanların yer aldığını belirten Başkan Kuş, doğal sınırlar içerisinde 150 dönümlük mesire alanımız var. Kısmet olursa iki, iki buçuk yıl gibi bir sürede 1000 konutu hem Eyyübiye’ye hem de Şanlıurfa’ya kazandırmış olacağız. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, ziyaretlerinden dolayı milletvekillerine şükranlarını iletti.

Dusak: Konu çok farklı boyutlara taşınmış

Eyyübiye’nin kentleşme açısından çok büyük ihtiyaçları olduğunu dile getiren Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak da, projenin çevre yoluna yakın olması, arazisinin yapıya uygun olması, şehrin deprem bölgesine yakın olması nedeniyle sismik izolatörlerin kullanılmasının, projeye ayrı bir önem kazandırdığını ifade etti.

Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesi’nin eğitim ve sağlık alanları, ticari alanlar ve sosyal donatılarıyla, konutun sağlamlığı yanında konuyu çok farklı boyutlara taşıdığına dikkat çeken Dusak, “Amfi tiyatronun bile düşünülmesinin, ne kadar vizyonel bir proje olduğunu bizlere gösteriyor. Eğitim kurumlarının da burada yer alması, projeyi ayrıca güzelleştiriyor, zenginleştiriyor. Bu ve benzeri projeler Eyyübiye’nin değişik yerlerinde inşallah hayata geçer. Komşu illerimize örnek olacak şekilde bir yer bulur” diye konuştu.

Deprem ve sel felaketlerinin ardından güvenli konutların önemini anımsatan Dusak, Başkan Mehmet Kuş ve ekibi ile yüklenici firmaya teşekkür etti.

Başak: Böyle binlerce konut olmasını isteriz

Eyyübiye’nin böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak da, “İnşallah bunun devamı gelir. Bin konutluk değil de binlerce konutluk olmasını isteriz. Eyyübiye her şeyi hak ediyor. Sayın Belediye Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Eyyüpoğlu: Projeyi görünce çok şaşırdık

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, seçimi kazanmasından bu yana Eyyübiye’nin değişim ve dönüşümü için sürekli çalıştığını ve yeni projeler ürettiğini dile getiren Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu ise, “Allah ondan razı olsun. Bugün gelip, projeyi görünce çok şaşırdık. Şaşırmamak elde değil. Projenin gerçekleşmesi durumunda Eyyübiye’nin tamamında süreci değiştireceği aşikardır. Projenin bir artısı da, yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinden sonra, sismik izolatörlü sistemle inşa edilmesi. Depremin şiddeti ne kadar yüksek olursa olsun, minimize edecek bir sistemle inşa ediliyor. Depremlerin olmamasını ümit ediyoruz, olması durumunda da tedbirimizi en güzel şekilde alacağımız bir uydu kent kuruluyor. Başkanıma özellikle Eyyübiye adına teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu hizmetler tabi sayısız. Fakat böyle klasik belediyecilik dışında, yol yapma, su götürme dışında sosyal belediyeciliği önemseyen, konut yapan bir belediye olmasından dolayı başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

urfa çağdaş eyyübiye sismik izalatör deprem konut yapı sistemi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı