Advert
Advert

Beyazgül, “Gençlerimiz için tüm imkânları seferber ettik”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirdiği Şanlıurfa Bilim Merkezi yapım çalışmalarını incelemek üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal Başkan Beyazgül ile birlikte bilim merkezini inceledi. Ardından Mezopotamya Lıvıng Lab gençlik buluşmasına katılarak bilim ve teknoloji ile yetişen gençlerle bir araya geldi.

Beyazgül, “Gençlerimiz için tüm imkânları seferber ettik”
Beyazgül, “Gençlerimiz için tüm imkânları seferber ettik” Admin
Advert

Türkiye’de 81 ilde sadece 9 şehirde yapılan Bilim Merkezinin biri de Başkan Beyazgül’ün girişimleri ve gayretleriyle Şanlıurfa’ya kazandırılıyor.

Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı Şanlıurfa’da “Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırımdır” şiarıyla gençler için birçok yatırım ve hizmeti kente kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile birlikte Bilim merkezi incelemesinin ardından gençlerle bir araya geldi.

Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde gençlik buluşmasına TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile birlikte katılan Başkan Beyazgül gençlerle yakından ilgilendi. Gençlere her zaman güvenen ve onlar için tüm olanakları seferber eden Başkan Beyazgül’e gençler de ulusal ve uluslararası turnuva ve yarışmalarda derece elde ederek teşekkür ediyorlar.

Mezopotamya Lıvıng Lab Teknolojı ve İnovasyon Merkezinin Şanlıurfa’daki gençlerin ve çocukların, bilime ve teknolojiye ilgi duyan herkesin ufkunu açtığını kaydeden Başkan Beyazgül yakın zamanda bilim merkezinin de gençlerin hizmetine sunulacağının altını çizdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BİLİM MERKEZİMİZ GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇACAK”

Başkan Beyazgül, “TÜBİTAK Başkanımız Hasan Mandal’a çok teşekkür ediyorum. Biz bilim merkezini yaparken kendisine giderek bir an önce bitirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedik. Araya pandemi, deprem ve sel felaketleri girince süreç biraz uzadı. TÜBİTAK Başkanımızın Şanlıurfa’ya ayrı bir önem verdiğini düşünüyoruz ve kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. TÜBİTAK Başkanımızla birlikte Büyükşehir Belediyemizce yaptırılan bilim merkezini inceledik. İnşallah orada beraber çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “LIVING LAB TEKNOLOJİSİNİ ŞANLIURFA’YA KAZANDIRDIK”

Bilim merkezinden önce de Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezini kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Beyazgül, “ Dünya’daki teknolojiyi ve inovasyonu yakından takip ediyoruz. Gençlerimiz burada eğitimlerini aldıktan sonra çeşitli yarışmalara da katılarak dereceler elde ettiler. Yaş ortalaması 20,6 olan bu şehirde göreve gelir gelmez gençlerimiz için, kadınlarımız için birçok projeyi hizmete sunduk. Gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları, kütüphanelerimizin sayılarını artırdık. Kadınlarımız için de kadın destek merkezleri kurduk. Bir hayalim var ben bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum diyen herkesi bu merkeze bekliyoruz.” Diye konuştu.

TÜBİTAK BAŞKANI MANDAL,”ŞANLIURFA TÜRKİYE’DE 9. BİLİM MERKEZİNE SAHİP BİR ŞEHİRDİR”

Türkiye genelinde 8 ilde bulunan bilim merkezinin 9.’sunun Şanlıurfa’da yapıldığına dikkati çeken TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, “Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyemiz ile beraber yürüttüğümüz projelerimiz için bir araya geldik. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Bilim Merkezi çalışmalarının hangi aşamada olduğunu inceledik. İnşallah Eylül ayı sonunda Şanlıurfa’mıza yakışır bir şekilde hizmete sunmuş olacağız. Şuan da Türkiye’de 81 ilde bilim merkezi olan yedi ilimiz var bunlardan sekizincisi Gaziantep’te dokuzuncusu ise Şanlıurfa’da yapılıyor. Bu hizmetten dolayı da Başkanımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

urfa çağdaş şanlıurfa başkan beyazgül tubitak gençler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı