Advert
Advert

Vali Şıldak’tan Gezi Ve İncelemeler

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cumartesi gününü gezi ve incelemelere ayırdı.

Vali Şıldak’tan Gezi Ve İncelemeler
Vali Şıldak’tan Gezi Ve İncelemeler Admin
Advert

İlk olarak sabah saatlerinde Göbeklitepe’ye giden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Taş Tepeler Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul tarafından karşılandı. UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan, 12 bin yıllık tarihi bulunan Göbeklitepe’yi inceleyen Vali Şıldak; burada uygulanan ve hazırlık aşamasında olan projelerle ilgili kazı başkanı Prof. Dr. Karul’dan bilgi aldı. Yürütülen çalışmalarla ilgili kazı ekibine her türlü desteğin verileceğinin altını çizen Vali Şıldak, Göbeklitepe’nin son yüzyılın en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olduğunu hatırlatarak kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi için bütün kurumlarla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Birecik Temasları

Göbeklitepe’nin ardından Fırat’ın incisi olarak kabul edilen Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine geçen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık bahçesi ve Kelaynak Tanıtım Merkezi’ni gezdi.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman tarafından karşılanan Vali Şıldak, Türkiye’de en yüksek fıstık rekoltesinin Şanlıurfa’da yapıldığını belirterek, fıstığın Şanlıurfa ile özdeşleştiğini dile getirdi. Fıstık ağaçlarını inceleyen ve üretim süreci hakkında bilgi alan Vali Şıldak, bahçede çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Daha sonra Kelaynak Tanıtım Merkezi’ne geçen Vali Şıldak, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının sayısının çoğaltılması için Birecik’te yoğun çaba harcandığını ifade etti.

Halfeti Temasları

Birecik’in ardından karagül cenneti olarak bilinen ve sakin şehirler listesinde yer alan Halfeti’ye geçen Vali Şıldak, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan tarafından karşılandı. Eski Halfeti çarşısını gezen Vali Şıldak, ahşap oymacılığı yapan bir dükkanı ziyaret ederek buradaki ürünleri inceledi. Daha sonra tekne turuyla  Rumkale ve batık minareyi ziyaret eden Vali Şıldak, yerli ve yabancı turistleri saklı cennet Halfeti’yi görmeye davet etti. Karagül serasında yetiştirilen karagülleri inceleyip bilgi alan Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın çok geniş bir turizm potansiyeli olduğuna vurgu yaptı.

urfa çağdaş halfeti birecik gezi inceleme vali şıldak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı