Advert
Advert

Yazmacı, “Çınarlarla” bir araya geldi

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alan Darülaceze’yi ziyaret ederek, burada kalan yaşlılarla bir araya geldi.

Yazmacı, “Çınarlarla” bir araya geldi
Yazmacı, “Çınarlarla” bir araya geldi Admin
Advert

Milletvekili Yazmacı, 1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze’nin dünyada eşi benzeri olmayan bir hayır kurumu olduğunu vurguladı.

Devletin şefkat yuvası

Ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Yazmacı, bir asrı aşkın süredir çocuklar ve yaşlılar için şefkat yuvası olan Darülaceze Başkanlığını ziyareti sırasında unutamayacağı anılar yaşadığını kaydetti.

Darülaceze sakinlerinden Ercan Amca’nın bağlamasıyla kendisini karşıladığını ve ‘Urfalıyam Ezelden’ türküsünü söylediğini belirten Yazmacı, o anları gösteren video klip paylaştı.

‘Urfalıyam Ezelden’ türküsünü söyleyen Ercan amcaya özel klip

Yazmacının sosyal medya mesajı şu şekilde:

“Asrı aşkın tarihiyle bu güne kadar on binlerce çocuk ve yüz bini aşkın yaşlıya şefkat yuvası olan Darülaceze’nin misafiri olmak nasip oldu.  Yaşadığım anların mutluluğunu, burada verilen emeği, fedakarlığı, gönüldaşlığı anlatmaya kelimeler yetmez. Ellerimi sıkı sıkı tutan, “Ne güzel seni görmek” diyen büyüklerimizin selamlarını iletiyorum sizlere… Bir de bağlamasıyla bizi karşılayan ve ‘Urfalıyam Ezelden’ türküsünü söyleyen Ercan amcamın sesini… İyi ki varsınız.”

Devletin şefkat eli tüm kurumlarıyla büyüklerimizin üzerinde

Yazmacı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’ye de başarılı çalışmaları ve misafirperverliği için teşekkür ederek, büyüklerin Türkiye tarihinin bellekleri olduğunu söyledi. Yazmacı, devletin şefkat elinin tüm kurumlarıyla büyüklerin üzerinde olduğunu kaydetti.

urfa çağdaş darolacee yaşlılar yaşlı ınar ziyaret asuman yazmacı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı