Advert
Advert

Eyyübiye Gençlerini Üniversite Heyecanı Sardı

Eyyübiye Belediyesi Sınav Hazırlık Merkezleri’nde üniversiteye hazırlanan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapmaya başladı. Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nde kurulan rehberlik ve danışmanlık ofisi, üniversite yolundaki gençlere yol gösteriyor.

Eyyübiye Gençlerini Üniversite Heyecanı Sardı
Eyyübiye Gençlerini Üniversite Heyecanı Sardı Admin
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un gençlere pozitif ayrımcılık uygulamalarının eseri olan ve özel dershane kalitesinde hizmet sunulan sınav hazırlık merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, bugün üniversite tercihlerini yapmaya başladılar.

Gitmek istedikleri üniversite konusunu önce aileleriyle istişare eden üniversite adayları, daha sonra sınav hazırlık merkezindeki rehber öğretmenlerle bir araya gelerek tercihlerini yapıyor.

Üniversite adayı gençlerin tercih hatası yapmamaları, bu yıl hedefledikleri bölümlere gitmeyecek öğrencilerin hak kaybına uğramamaları için destek olan rehberlik birimi, üniversitelerin kontenjan kılavuzlarını inceleyerek, aldıkları puan sıralamalarına göre en doğru bölümleri tercih etmeleri için yardımcı oluyor.

Bugün başlayan ve 8 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek olan tercih işlemleri sonuçlarının, Ağustos’un son haftası açıklanması beklenirken, Eyyübiye Belediyesi’nin sağladığı imkânlarla üniversiteye hazırlanan gençlerin en az yarısının hedeflediği bölümleri kazanacağı tahmin ediliyor.

urfa çağdaş eyyübiye gençler sınav hazırlık eğitim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı