Advert
Advert

Şanlıurfa’da tarım atağı için kollar sıvandı

Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, kentin tarım alanında daha ileri noktalara taşınması için destek istedi.

Şanlıurfa’da tarım atağı için kollar sıvandı
Şanlıurfa’da tarım atağı için kollar sıvandı Admin
Advert

Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, Hikmet Başak, İbrahim Eyyüpoğlu, Abdurrahim Dusak ve Mehmet Faruk Pınarbaşı, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı makamında ziyaret etti. Milletvekilleri, Şanlıurfa’nın tarımsal tarihinin önemini Bakan Yumaklı’ya anlatarak, şehirdeki tarımsal üretimin ülke ekonomisine sağladığı katkının çok büyük olduğunu söyledi.

Bereketli toprakların şehrinde çiftçilere önemli destekler verildi 

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yazmacı, sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili detayları paylaştı.

İlk buğdayın Şanlıurfa’da yetiştirildiğini hatırlatan Yazmacı, “12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen Göbeklitepe’de buğday yetiştirildiğinin kanıtlarına ulaşılması bereketli toprakların kenti Şanlıurfa’nın tarımsal tarihinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştı. Kadim şehrimizde tarım ve hayvancılık alanında büyük projeler hayata geçirilirken, çiftçilerimize önemli destekler sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yazmacı, Şanlıurfa için üretimin önemini ve üreticilerin beklentilerini de Bakan Yumaklı’ya aktardıklarını kaydetti.

Görüşmede ayrıca, sulama projeleri, enerji yatırımları, fıstığa alan bazlı destek verilmesi, pamuk primlerin güncellenmesi ve meslek odalarının şartlarının iyileştirilmesi gibi konular değerlendirildi.

urfa çağdaş şanlıurfa milletvekilleri tarım bakanı ziyaret tarım ekonomi tarım alanı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı