Advert
Advert

Sağlık Müdürlüğünden Gerçeği aratmayan tatbikat.

Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarında verdikleri bir çeşit alarm ve destek çağrısı anlamına gelen ‘beyaz kod’ uygulaması tatbikatı Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Acil sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü kampus alanında yapıldı.

Sağlık Müdürlüğünden Gerçeği aratmayan tatbikat.
Sağlık Müdürlüğünden Gerçeği aratmayan tatbikat. Admin
Advert

Sağlıkta kalite standartları (Versiyon3)-Afet ve Acil Durum Yönetimi bölümünde “Beyaz Kod uygulamasına yönelik olarak yılda en az bir kez tatbikat yapılmalıdır.” Maddesi yer almaktadır. Buna istinaden Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Kalite Birimi tarafından Beyaz Kod tatbikatı gerçekleşmiştir.

Beyaz Kod hasta veya hasta yakını tarafından sözel ya da fiziksel saldırıya maruz kalmaları durumunda telsiz ya da el telsizin kırmızı tuşunu kullanarak verdikleri uyarıcı koddur. Beyaz Kod’ un amacı olay yerindeki sağlık çalışanlarına gelebilecek şiddeti önlemek hem de hastanın güvenli bir şekilde müdahale edilip hastaneye naklini sağlamaktır.

Gerçekleşen tatbikatta; Hastayı ambulansa götüremeyen sağlıkçılar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ‘Beyaz Kod' göndererek kolluk kuvvetlerinden destek istedi. Çağrı merkezi, emniyet ile yaptığı görüşmeden ‘Beyaz Kod’ alarmı verdi. Çağrı merkezi, emniyet ile yaptığı görüşmeden Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri hasta yakınını sakinleştirip bölgeden uzaklaştırdı. Hasta daha sonra olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Tatbikatta, vatandaşların 112 personeline duyarlı davranmaları, aksi halde yaralıya müdahalenin gecikeceği, bunun da hastalarda hayati risk oluşturabileceğinin altı çizildi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık müdürlüğü tatbikat personel beyaz kod
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı