Advert
Advert

Hasarlı cami onarılmayı bekliyor

Maraş merkezli depremlerde hasar gören Urfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu mahallesinde ki 11 Nisan Kurtuluş camisi onarılmayı bekliyor.

Hasarlı cami onarılmayı bekliyor
Hasarlı cami onarılmayı bekliyor Admin
Advert

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Urfa’da ki birçok cami, ibadete kapatıldı. Meydana gelen hasar nedeniyle kapatılan camilerin bir kısmı onarılırken depremin üzerinden geçen 6 aya rağmen etrafına sadece şerit çekilen ve Urfa’nın en büyük camilerinden biri olan 11 Nisan Kurtuluş camisi onarılmayı bekliyor.

Caminin ne zaman ibadete açılacağı ise bilinmiyor. Bu durum mahalleliyi ve esnafı rahatsız ederken bir yandan da ibadetten alıkoyması nedeniyle üzüntüyle karşılandı. Caminin bir an önce onarılıp yeniden hizmete açılmasını bekleyen bölge halkı, yetkililere seslendi.

CUMA NAMAZLARINI KILMAK İÇİN DAHA UZAKTAKİ CAMİLERE GİDİYORUZ

Yetkililerden bu caminin onarılmasını bekleyen bölge sakinlerinden Remzi Tavaş, ‘’Depremde camilerimizin birçoğu yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Vakit namazlarını, cuma namazlarını kılmak için daha uzaktaki camilere gidiyoruz. Bazı esnaflarımız da cuma namazlarını kılamıyorlar. Namazlarımızı da görevimiz olduğu için mecbur kılmamız gerekiyor. Camimizin en kısa sürede ibadete açılmasını ve camimize dönmeyi istiyoruz” dedi.

ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Cuma namazlarını kılmak noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yasin Kılıç, ‘Şu anda Cuma namazlarını bu camimizde kılamıyoruz. Uzak yerlere gitme gereği duyuyoruz. Yetkililerden bu camimizin bir an önce eski haline döndürülmesini talep ediyoruz. Tamiratlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

UZAK CAMİLERE GİTMEKTE DE ZORLUK ÇEKİYORUZ

Caminin ibadete kapalı olmasının oldukça kendilerini rahatsız ettiklerini vurgulayan Ahmet Kayalar da “Camimiz uzun zamandır ibadete kapalı. Özellikle Cuma namazlarında sıkıntılar yaşıyoruz. Uzak camilere gitmekte de zorluk çekiyoruz. İnşallah en yakın zamanda camimize kavuşuruz. Yetkililerden bir an önce camimizin eksikliklerinin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CAMİ 2019 YILINDA DUALARLA İBADETE AÇILMIŞTI

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 11 Nisan Kurtuluş Camisi 2019 yılında dualarla ibadete açılmıştı.

Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 11 Nisan Kurtuluş Camisi, 11 Nisan Şehir Parkına bağlayan üst geçidi, yürüyen merdiveni, 2 asansörü ve toplam 6 girişi ile tamamı Şanlıurfa taşından inşa edilip cami içerisinde bulunan alanlara Osmanlı ve Selçuk sanatına uygun nakış ve desenler işlenmişti.

Gerek konumu gerek ise büyüklüğü bakımından Şanlıurfa’nın en büyük merkez camilerinden biri olan 11 Nisan Kurtuluş Camiinde Bin metrekarelik namazgâh katı, 320 metrekarelik mahfil katı, bin metrekare avlusu ile 4 adet tek şerefeli minaresi bulunmakta. Bin metrekare büyüklüğünde 10 küçük kubbesi, 20 revaklı avlusu bulunmakta.

Açılışa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Vehbi Beyaz, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Taştan, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çıdır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmak, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Kanaat Önderleri ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

(urfa1ha)

urfa çağdaş şanlıurfa deprem hasarlı cami onarım tadilat
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı