Advert
Advert

Siverek’te Başarılı Operasyon

Siverek Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları servisinde yatan 6 yaşındaki kız çocuğunun mide içeriğinin akciğerlerine kaçtığı tespit edilince Çocuk cerrahi kliniği tarafından yapılan başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu.

Siverek’te Başarılı Operasyon
Siverek’te Başarılı Operasyon Admin
Advert

Teşhisi koyup Ameliyatı gerçekleştiren Siverek Devlet hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Yalım Belibol “Çocuk hastalıkları uzmanlarımız “Kas Distrofisi” tanısı almış bir hasta hakkında bilgiler verdi ve burada altı yaşındaki kız hastamızın midesinden beslendiğini gördük. Solunum cihazına bağlı olarak yaşıyordu. Bu hastalığa çok sık akciğer enfeksiyonları geçirirler ve yine bu yatışında da bir akciğer enfeksiyon nedeniyle yatışı gerçekleşmiş ve tedavisi aslında bitmek üzereydi. Şimdi bu hastalardaki sürekli geçirilen akciğer enfeksiyonlarının en sık sebebini biliyoruz ki “Gastro özofajial reflü” hastalığı eşlik ediyor. Bu hastamızın ilaçlı filmlerini yoğun bakımda çekerek hastanın mide içeriğinin akciğerlerine kaçtığını tespit ettik. Bunun üzerine reflü ameliyatı yapmaya karar verdik. Tabii ki bu reflü ameliyatları özellikle de metabolik hastalıkları olan nörolojik hastalıkları olan hastalarda belli riskler içermektedir. Bu nedenle iyi bir yoğun bakım ekipmanınızın olması iyi bir yönetiminizin olması ve Anestezi yönetimininde gayet başarılı sürdürülmesi gerekiyor. Tam bir ekip işi ihtiyacı oluyor. Özellikle ülkemizde orta ve küçük ölçekli hastanelerde veya ilçe hastanelerinde bu ekipleri bir araya getirmek gerçekten güçlükle mümkün olabiliyor. Çocuk Cerrahisi branşı olarak burada çok aktif bir rol alıyoruz. Hastamızda karar verdiğimiz üzere yaptığımız reflü ameliyatı da Siverek tarihinde hem erişkin hem çocuk açısından ilk kez yapılmış bir ameliyat oldu, Büyük bir ameliyatı başarıyla sonuçlandırmış olduk, artık bundan sonra çocuğumuz tekrarlayıcı enfeksiyonlardan kurtulacaktır ve evdeki bakımına ve hayatına daha rahat bir şekilde devam edecektir.

Bu ameliyatın burada gerçekleştirilebilmiş olması gerçekten hastanemiz için iyi bir başarı olmuştur. Ümit ediyoruz ki bundan sonra da daha devamını getiririz. Pek çok diğer hastaya da yardımcı olabiliriz “dedi.

urfa çağdaş siverek çocuk doktoru ameliyat mide akciğer sağlık hastalık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı