Advert
Advert

Yenidoğan Polikliniği Açıldı-VİDEOLU-

Ülkemizde en çok doğum oranına sahip ilimizde, yeni doğmuş bebeklerin hastalıklarında hızlı tanı ve tedavi sağlamaya yarayan Harran Üniversitesi Yenidoğan Polikliniği, son teknolojik cihazlarla hizmet vermeye başladı.

Yenidoğan Polikliniği Açıldı-VİDEOLU-
Yenidoğan Polikliniği Açıldı-VİDEOLU- Admin
Advert

Şanlıurfa’da doğumu gerçekleşen bebekler anneleri ile birlikte taburcu edildikten sonra takibi için ilimiz dışında farklı hastanelere sevk ediliyordu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu,  göreve başlamasının ardından hastane bünyesinde doktor ve bölüm eksikliklerini giderme adına yaptığı çalışmalara biri yenisini daha ekledi.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde bebeklerin il dışına sevk edilerek ailelerin mağdur edilmemesi, bebeklerin izleniminin Şanlıurfa ilimizde gerçekleşmesi ve tüm sorunlarını yakından takip etmek amacıyla Şanlıurfa’da ilk ve tek olan Yenidoğan Polikliniği hizmete açıldı.

Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavisinde uzman doktor ve özel eğitilmiş personellerle hizmet vermeye başlayan poliklinik,  gebelik süresince ve doğum sırasında oluşan herhangi bir olumsuzlukta acil müdahale edilmesine imkan sağlayacak. Kendi dalında uzman ekipçe, doğan bebeklerin sağlıkları beraber değerlendirip ve bebeklerinin büyüme, beslenme ve gelişimi izlenecek.

Hizmete giren yenidoğan polikliniğin önemine değinerek, yenidoğan döneminde bebeğin sağlığının kontrol edilmesi için yeni doğan servisinin gerekli olduğunu ifade eden Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyemiz Ebru Yücesoy Bağdiken; “ Yenidoğan dönemi, doğum sonrası ilk 28 günü kapsamaktadır. Bu dönemde anne karnındaki duruşunu korumaya çalışan bebek, dış ortama karşı savunmasızdır ve hastalıklara karşı oldukça duyarlıdır. Yenidoğan bebekler doğduğunda vücudunu kontrol edecek güçte değildir. Bu bebekler doğumla birlikte anne karnındaki güvenli ortamdan ayrılarak dış dünya ile tamamen karşı karşıya kalmışlardır. Bu nedenle bebeğin iyi beslenmesi ve hastalıklara karşı korunması gerekir. Bu süreç iyi ve yeterli bir uzmanlık gerektirmektedir.”

Hastanede 2022 Yılında Bin 480 Doğum Gerçekleşti

Ülkede en fazla doğumun Şanlıurfa’da olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bağdiken; “Harran Üniversitesi Hastanesi'nde 2022 yılında bin 480 doğum gerçekleşti. Doğan bebeklerin bir kısmını solunum sıkıntısı, sarılık, düşük doğum ağırlığı, prematürite ve başka nedenlerden dolayı yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırdık.

Hizmete giren polikliniğimizde sağlıklı yenidoğan izlemlerinin yanı sıra Şanlıurfa içinde veya dışında yer alan özel veya devlet hastanelerinden taburcu edilen bebeklerin takibi planlanmaktadır. Bu takipler emzirme eğitim ve desteğini, doğumsal tarama testinde anormallik saptanan bebeklerin izlemini, sağlıklı ve hasta yenidoğan bebeklerin izlemini içermektedir. Ayrıca daha ağır hastalığı sahip tüm prematüre bebeklerin raporları çıkartılarak tedavileri Yenidoğan Polikliniği’nde yapılacaktır. Yenidoğan servisinin hastaneye kazandırılmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na ve Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. İdris Kırhan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Serap Satış da yenidoğan polikliniğinin hastane ve vatandaşlar için önemli bir kazanım olduğuna değinerek polikliniğin hastane bünyesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

URFA ÇAĞDAŞ ŞANLIURFA YENİ DOĞAN BEBEK SAĞLIK
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı