Advert
Advert

Çocuk servisi renkleniyor, çocuklar sanatla iyileşiyor

Harran Üniversitesi Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi gören çocuk hastalar sanatla iyileşiyor.

Çocuk servisi renkleniyor, çocuklar sanatla iyileşiyor
Çocuk servisi renkleniyor, çocuklar sanatla iyileşiyor Admin
Advert

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Emine Teker tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında projelendirilen ve Resim-İş Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinden oluşan ekiple “Çocuk Servisi Acil Sanat Ekibiyle Renkleniyor, Çocuk Hastalar Sanatla İyileşiyor” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen proje kapsamında eğitici görsellerle çocuk servisinin tamamı renklendirilecek, yaklaşık bir aylık çalışma sonunda duvar resimlerinin açılışı gerçekleştirilecek ve etkinlikte acil sanat ekibi öğrencileri kostümlerle çocuk hastaları ziyaret edecek, yüz boyama etkinlikleri yapacak, onlarla resim etkinliği gerçekleştirerek bir de sergi açacaklar.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı işbirliğinde yapılan projenin amacı; Hastanede tedavi gören çocukların psikolojik olarak rahatlamalarını ve hastaneye karşı duydukları korku ve endişelerini azaltmak için onları rahatlatacak alanlar hazırlamak ve görsel sanatlar terapisi yoluyla eğlenceli-eğitici aktivitelerle güzel ve kaliteli zaman geçirmelerine olanağını sağlamak amacında olduklarını belirtti. 

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Harran Üniversitesi çocuk servisi Öğr. Gör. Dr. Emine Teker hastalar sanatla iyileşiyor
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı