Advert
Advert

Başkan Yavuz'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Yavuz'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Başkan Yavuz'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. İşte Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz'un "18 Mart Çanakkale" mesajı...

Çanakkale imanla küfrün, hak ile batılın savaştığı yerin adıdır. Çanakkale savaşı bir ulusun var oluş ile yok oluş mücadelesidir. Çanakkale savaşı yokluk içinde kazanılmış eşsiz bir destanın adıdır. Çanakkale savaşı beş dakika sonra öleceğini bile bile sabah namazından sonra bugün kim şehit olacak diye kendi aralarında kura çekebilecek kadar gözleri kararmış vatan aşıklarının mücadelesinin adıdır. Çanakkale utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale, dualarla atılan her adımda inancın ispatı bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale, genç, yaşlı; kadın, erkek el ele kenetlenen bir milletin var oluş mücadelesinin kıvılcımı olmuş, bir ulusun yokluktan var oluşa giden engebeli yollarında bütün yurdu çepeçevre saran kocaman bir meşaleye dönüşmüştür. Bu anlayışla Çanakkale’de canını vermiş, kanını akıtmış her kahraman Türk askeri bütün dünyanın saygıyla önünde eğildiği takdire şayan bir mertebeye ulaşmış, şahadet şerbetini gözünü kırpmadan içmeye ant içmiştir.

Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar bakımından, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir başarı timsalidir. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihin eşsiz kahramanlarının yiyecek bir lokma ekmek dahi bulamadığı, 30 metrekarelik bir alandaki otları yiyerek karınlarını doyuran, binlerce kez ölümle burun buruna gelen, hayatlarını hayatımıza feda eden eşsiz vatan sevgisini yaşatmaktır.

Çanakkale’de atalarımıza diz çökenler tarihten ders almamış olacaklar ki ve gün yaşadıkları hezimeti henüz unutmamış olacaklar ki o günün hırsı ve öfkesiyle her ortamda ülkemize duydukları kini ve öfkeyi dile getirmektedirler.35 yıldır PKK Terör örgütünü besleyip üzerimize saldırtan zihniyet bu haçlı zihniyetidir. PKK Terör örgütü ile bize diz çöktürmeye çalışan bu şer güçleri bunu beceremeyince, 15 Temmuz gecesi aklını ve beynini kiraya vermiş, Türk silahlı kuvvetlerinin içine sızmış hain üniformalı teröristler vatandaşımızın üzerine tanklar sürdürmek ve jetlerden bombalar yağdırmak suretiyle 248 vatandaşımızı şehit etmiş, iki binin üzerinde vatandaşımızı da yaralamışlardır. Çanakkale’de yapamadıklarını, 35 yıldır PKK’yı üzerimize salarak yapamadıklarını 15 Temmuz gecesi üzerine TSK kutsal üniformasını giyen hain teröristlerle yapmaya çalıştılar. Âmâ unuttukları bir şey vardı. Bu halk söz konusu vatan olunca tankların altına vücudunu siper edecek kadar gözü karadır.15 Temmuz destanı bir milletin var oluş destanının adıdır. Tıpkı Çanakkale destanı gibi, tıpkı Kurtuluş savaşı destanı gibi. Bu aziz milletimizde bu ruh olduğu müddetçe hiç kimse bu topraklar üzerindeki emellerine asla ulaşamayacaktır. Bugün hala bunu anlamayan haçlı zihniyeti içişlerimize müdahale etmek suretiyle bizleri dize getirmeye, bizi terbiye etmeye çalışmaktadırlar. Dün diz çökmediğimiz bu haçlı zihniyetine Allah’ın izni ile bugün de yarın da diz çökmeyeceğiz.

Ülkemiz gerek coğrafi yapısı, gerekse zengin yeraltı ve yer üst zengin kaynakları ile birçok medeniyetin iştahını kabartmıştır. Tarih boyunca iştahı kabaran dış güçler ülkemiz üzerinde oyunlar oynamıştır. Bizi bölmeye çalışan bu güçler hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaktır. Atalarımız, Türküyle Kürdüyle Zazasıyla Çerkeziyle, her karışı kanla yoğrulmuş kutsal vatan topraklarının savunması için Malazgirt’te, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da ve daha nice yerlerde kanlarını, canlarını vermiş şahadet şerbetini içmişlerdir. Bizlerde onların torunlarıyız. İnanıyoruz ki bir fani için şehitlik, erişilecek rütbelerin en yükseğidir. Vatan ve mukaddesat uğrunda şehit olanlar Allah katında peygamberlerden sonra en yüksek mertebeyi kazanan bahtiyarlardır. Biz onları, aramızdan ayrılmakla öldü sanıyoruz. Oysa onlar ölmüş değillerdir”

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102.Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz yüreğimizin derinliklerinde. Ö yüzdendir ki şanlı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarını unutmamalı, unutturmamalıyız. Yeni Kurtuluş Savaşlarının, yeni Sevrlerin bugünkü dünyada belki savaş sahnesinde olmasa bile yeni stratejik söylemlerle önümüze getirileceğini düşünmemiz gerekir. Bu yolda atılan her adım, bize, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda canlarını feda eden atalarımızın mirasına vurulan asıl darbe olacaktır.

“Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalırlar.” Biz ne Çanakkale’yi, ne Milli Mücadele’yi, ne vatan ve bayrak için canını veren aziz şehitlerimizi, ne de ” YA İSTİKLAL; YA ÖLÜM” diye haykıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü unuttuk, unutturduk. Bize yeni Sevr dayatmalarıyla geçmişi yaşatmak isteyenlerin bu yıkım ve zulüm planlarını dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de bertaraf etmek boynumuzun borcudur. Öyleyse geçmişimizden feyiz alarak bugünde “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” diye haykırıyoruz.

Bu vesilelerle bu kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anar , kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

 

Urfa Çağdaş şanlıurfa şehit aileleri başkan mehmet Yavuz çanakkale zaferi 18 mart
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı