Advert
Advert

Kocaeli Üniversitesin'den Stilist Elif Kılıç'a Plaket

Kocaeli Üniversitesi ve Marshall arasında imzalanan Sıfır Atık Protokolü kapsamında 30 Mart 2023 tarihinde “Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinlikleri düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesin'den Stilist Elif Kılıç'a Plaket
Kocaeli Üniversitesin'den Stilist Elif Kılıç'a Plaket Admin
Advert

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Marshall Marka Müdürü Ali Rıza Erbayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Stilist Elif Kılıç, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nermin Demirkol ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yapılan açılış konuşmaları ardından “Sıfır Atık Uygulamalar” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, sergideki eserler hakkında bilgi alırken, Marshall katkıları ve renkleri ile atıklardan oluşturulan kostüm ve yuvaları da boyadı. Projeye destek sunan Stilist Elif Kılıç, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nermin Demirkol ve Marshall Marka Müdürü Ali Rıza Erbayrak’a Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından plaket takdim edilen etkinlikte projede yer alan öğrencilere de teşekkür belgesi verilmesiyle etkinlik sona erdi. 

“Reklamlar, trendler, serken artan ve amacını aşan tüketim hızı nedeniyle, yok olan dünyayı, petrol endüstrisinden sonra doğayı en çok kirleten ikinci endüstri olan moda endüstrisini kullanarak “Atığın modası” ileri dönüşüm koleksiyonunu oluşturdum.

İleri dönüşüm, atilan malzemeleri onararak, yenileyerek veya başka bir amaçla kullanarak yeni ve farklı bir şey yaratmaktır. Ayni zamanda bir şeyi orijinal nesnenin değerini artiracak şekilde geri

dönüştürmek veya yeniden kullanmak anlamıina gelir. Bu, toplumdaki sürekli tüketim ve israf kavramının antitezidir.

Bazen Anadolu topraklarında yaşayan zengin mitlerin kadın karakterlerini, bazen de dünyayı etkisine alan kadim öğretileri esin  kaynağı edinip, tamamiyle atıklardan oluşan, yüksek çalışma saatlerine dayanan bir çalışmayla oluşturdum.

Düşündürmesi, ihtiyaç ve gereklilik kavramlarımızı sorgulatması dileğiyle”

urfa çağdaş stilist elif kılıç sıfır atık plaket
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı