Advert
Advert

Melik: "Önümüzdeki yıllarda arazi kalmayacak"

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binalar nedeniyle bugün için 44 binden fazla yurttaş vefat ederken tarlalar birer enkaza döndü. Verimli tarım toprakları üzerinde devasa binaların yükselmesi yıkımı büyüttü. ZMO Urfa Şube Başkanı Melik, Kaçak yapılaşmanın çok yaygın olduğunu, yerel yönetimler buna göz yumduğunu söyledi.

Melik:
Melik: Admin
Advert

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası  Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik, hesaplamalara göre son 10 yılda Harran Ovasında 100 bin dönüm, Şanlıurfa genelinde ise 500 bin dönüm tarım arazisinin betonlaştığını vurguladı.

İktidarın inşaat ve rant hırsı, oy kaybetme kaygısı, denetimsizliğinden kaçak yapılaşmanın arttığını, yerel yönetimlerin buna göz yumduğuna vurgu yapan Melik şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıllarda işlenecek arazi kalmayacak. Karaköprü ilçemizde fıstık bahçeleri betonlaştı. Urfa’da dağlık yerler de var ama ova kısmına inşaat yapmak müteahhitler için daha az maliyetli oluyor. Bu hızla tarım arazileri imara açılırsa ciddi gıda kriziyle karşı karşıya kalacağız. Kaçak yapılaşmaya gidenlere ve buna izin verenlere ciddi yaptırımlar gelmeli.”

Melik, hafta içinde de kendisini ziyaret eden CHP Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Adana Milletvekili Ayhan BARUT, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN, Edirne Milletvekili Okan GAYTANCIOĞLU, Urfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, CHP İl Başkanı Ferhat KARADAĞ ve İl Yönetimine Urfa'nın  deprem sonrasındaki  durumunu anlatan 'Tarım ve Hayvancılık Raporu'nu iletmişti.(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa ziraat tarım arazisi kaçak yapı rant hırsı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı