Advert
Advert

Urfa'da taşınma telaşı

Deprem Urfa'nın en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı ve Paşabağı Mahallesindeki bazı binalarda da ağır hasar yarattı. Hasarlı binalarda taşınma telaşı yaşanıyor.

Urfa'da taşınma telaşı
Urfa'da taşınma telaşı Admin
Advert

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremi fazlasıyla hisseden iller arasında yer alan Urfa'da yıkımına karar verilen binalarda taşınma telaşı sürüyor.

19 binanın yıkıldığı,  1122 binanın ağır hasarlı oldu ilimizde depremzedeler sıra kendi binalarına gelmeden evlerinde işyerlerinde neleri varsa kurtarma peşinde.

VATANDAŞ İÇERİYE GİRME KONUSUNDA KARARI KENDİSİ VERİYOR

Atatürk Bulvarı ve Bahçelievler'de yıkılmayı bekleyen çok sayıda bina  var. Bazı vatandaşlar, binalarının sağlam “göründüğünü”, yıkılmamasını “umduklarını” söylüyorlar. Ancak patlamış duvarları, hasar almış kolonları görmemek mümkün değil.

Atatürk Bulvarı'nın Abide ile Endüstri Meslek Lisesi arasındaki bölümü araç ve yaya trafiğine kapalı. Bu binalara girmenin güvenli olup olmadığını söyleyecek ya da içeride geçirilen süreyi denetleyecek kimse yok. Vatandaş kararı kendisi veriyor. Polisin önceliği daha çok dükkânlar. Oralarda mal sahipliği tespiti için iş sıkı tutuluyor.

NAKLİYE ÜCRETİ FAHİŞ RAKAMLARA ULAŞTI

Şu sıralar nakliyeciler en yoğun günlerini yaşıyor. Taşınmak için erken gün almak mümkün değil, çünkü yoğun talep söz konusu.  Normal zamanların iki katı fiyat talebinde bulunanlar var. Vatandaşlar, ''Bu yapılanlar fırsatçılığın dışında artık soygundur, yağmadır. Fahiş taşıma talep edilen rakamlar, vicdanlara sığmadığı gibi, insani de değil.' 'ifadelerini kullanıyor.

Deprem öncesi şehir içi evden eve nakliyatın 2 bin 500 ile 5 bin arasında değiştiğini anımsatan vatandaşlar,  depremin ardından bazı firmaların fırsatçılıkla fiyatları 7 ile 10 bin lira arasında değişen rakamlara çektiklerini anlattı.(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa hasarlı bina taşınma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı