Advert
Advert

“284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan binamız var”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde şu ana kadar 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 yaralının bulunduğunu, bin 710 binanın yıkıldığını belirterek, “78 artçı deprem meydana geldi. Bakanlarımız bölgeye ulaştı, ulaşıyor. Cumhurbaşkanımız da olayın ilk anından itibaren gelişmeleri takip edip, yönetiyor” dedi.

“284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan binamız var”
“284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan binamız var” Admin
Advert

AFAD Merkezinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2 bin 786 arama kurtarma ekibinin sahada olduğunu bildirdi.

Fuat Oktay, vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesini, şu ana kadar 78 artçı depremin yaşandığını hatırlatarak, “Bu gece 4.17 itibariyle Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem yaşadık. Şiddeti son derece yüksek ve 10 ilimizi çok geniş bölgeyi etkileyen bir deprem. Maraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Malatya illerimiz. Hemen ilk andan itibaren tüm bakanlarımızla birlikte İçişleri Bakanımız başta olmak üzere AFAD’ta toplanmaya başladık. Görevlendirmeleri yaptık. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren, depremin olduğu dakikadan itibaren birebir olayı takip etmekte ve yönetmektedir. Çok yakinen kendisi de ilgileniyor, Ankara’ya intikal etmek üzere. Doğrudan çalışmaların yakından takibiyle ilgili bakanlarımız bölgeye ulaştı, ulaşıyor. Maraş’a bakanlarımızdan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Hatay'a Vahit Kirişci, Fahrettin Koca, Osmaniye'ye Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır'a Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'ya Nureddin Nebati, Antep ve Kilis'e Murat Kurum, Adana'ya Derya Yanık ve Fatih Dönmez, Malatya'ya Mehmet Nuri Ersoy bakanımız bölgede görevlendirildiler. İlk andan itibaren bölgelerine geçtiler. Aynı anda da son derece ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz. Hava şartları çerçevesinde olabildiğince hızlı intikale başlandı. Bakanlarımızın çoğu sahada, ekiplerimiz sahada” dedi.

"İlk etapta vefat, yaralı ve yıkılan bina enkazlarıyla ilgili bilgi vermek istiyorum" diyen Oktay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maraş’ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz ne yazık ki. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Maraş'ta 200 yaralı, yıkılan bina sayısı 300. Farklı açıklamalara, buradan yapılmayan hiçbir açıklamaya itimat edilmemesiyle alakalı medya ve kuruluşlarımızı özellikle bilgi kirliliğini önlemek adına açıklama yapmamaya davet ediyorum. Burada kesinleşmedikçe doğrudan sizlerle paylaşmak istemiyoruz. Her biri can. Yakınları var. Özellikle vefat olayı kesinleştikten sonra paylaşıyoruz. Hatay’da 4 can kaybımız, 7 yaralı ve 200 yıkılan binamız var. Osmaniye’de 20 kaybımız var, 20 yıkılan binamız var. Adıyaman’da 13 vefat, 100 yıkılan binamız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız, 226 yaralımız, 20 yıkılan binamız. Urfa'da 18 kayıp, 200 yaralımız ve 60 yıkılan binamız var. Antep’te 80 kaybımız, 600 yaralı, 581 yıkılan binamız var. Kilis’te 8 kaybımız, 200 yaralı, 50 yıkılan binamız mevcut. Adana’da 10 kayıp, 118 yaralı ve 16 yıkılan binamız var. Malatya’da da yine 47 kaybımız, 550 yaralımız ve 300 yıkılan binamız var. Toplam itibarıyla 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan binamız var.”

urfa çağdaş şanlıurfa deprem bina yıkılma ölü yaralı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı