Advert
Advert

Şanlıurfa İHH’dan Suriye yardım konvoyu

Şanlıurfa İHH, ilde bir süre önce "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla başlattığı kış yardım kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle hazırladıkları; giyim, battaniye, ayakkabı, kömür, soba, oyuncak, kırtasiye ve gıda malzemesinden oluşan 7 tır insani yardım, Şanlıurfa Gap Arena 11 Nisan Stadyumu'nun park alanındaki törenle Suriye'ye uğurlandı.

Şanlıurfa İHH’dan Suriye yardım konvoyu
Şanlıurfa İHH’dan Suriye yardım konvoyu Admin
Advert

Vali Salih Ayhan, törende, İslam inancı gereği mazlum ve mağdura yardım etmenin bir görev olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın mültecilere ev sahipliği yapan illerin başında geldiğini hatırlatan Ayhan, "Hamdolsun birlikte yaşama kültürünü inancımızın gereği yaşatmaktayız. Bizler yüzbinlerce kardeşimizi burada ağırlıyoruz. Huzurlu bir şekilde hem de sosyal uyum programlarıyla entegre olarak yaşamlarını sürdürmekteler. Sorumlu olduğum Barış Pınarı Bölgesi'nde sosyal yaşam huzurlu bir şekilde devam ediyor çok şükür. Şanlıurfa İHH’ya, destek olan ve yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkan bir devletin evladı olduğu için çok mutlu olduğunu ve bu güzel yardım çalışmalarından dolaya Şanlıurfa İHH’ya çok teşekkür ettiğini ifade etti.

 Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila ise tören de;

Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir basın açıklaması okudu ve Şanlıurfa İHH olarak ta bugün Telabyat ve Rasulayn Bölgesine 3, Kilis-Azez-Cerablus Bölgesine 2 ve İdlib Bölgesine de 2 olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 4.900.000 TL (dörtmilyondokuzyüzbinTL) olan 7 TIR insani yardım malzemesi sizlerle beraber uğurlayıp yola çıkarıyoruz. Bugün ki bu 7 tırlarımızda battaniye, yorgan, giysi, ayakkabı, soba, kömür, ev eşyaları, çocuk oyuncakları, kırtasiye vb insani yardım malzemeleri mevcuttur. Bu yardımlar sizlerin destek ve katkıları ile toplandı. Şanlıurfa İHH olarak 4 Tır, Akçakale İHH’mız 2 Tır, diğer ilçelerimiz, Harran Ulaslararası Öğrenci Derneği HÜDER ve Urfa’da yaşayan Suriyeli muhacir kardeşlerimizden müteşekkül Hemlet Nehnu Me'ekum (Biz Sizinleyiz) komisyonu'nun da 1 Tır katkısı ile topladığımız bu 7 Tır da, bu iyilik hareketinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz, Kampanyamız devam ediyor. Beklentimiz bu kış yardım kampanyamıza destekler devam etsin. Buradan dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu ve asla yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

En son İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın yaptığı duanın ardından tırlar Suriye’ye uğurlandı.

Programa, Vali Salih Ayhan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Afad İl Müdürü Mahmut Sönmez, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren, İl Vaazı Mustafa Erdem, Hüdapar İl Başkanı Emin Özarslan, STK başkanları, Suriye Kanaat önderleri, Hayırseverler, gönüllüler ve çok sayıda davetli katıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh yardım soba oyuncak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı